Συνταγές 5 αστέρων…

Strawberry-Cheesecake-with-Strawberry-Syrup-702x336

από τον Κωνσταντίνο Λαμπρινό

 

Cheese Cake φράουλα 

Strawberry-Cheesecake-with-Strawberry-Syrup-702x336

Τι χρειαζόμαστε : 

Για τη βάση:

  • 250γρ βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive

Για τη γέμιση:

  • 450γρ τυρί κρέμα
  • 350γρ κρέμα γάλακτος
  • 5 ζελατίνες
  • 200γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 1 συσκευασία μαρμελάδα φράουλα

 

 Πώς το κάνουμε :

 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή τα χτυπάμε στο γουδί μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λιωμένο Βούτυρο
  3. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο  μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, την απλώνουμε σε ένα ανάλογο ταψί και την πατάμε για να γίνει ψιλή σε πάχος (περίπου 1 εκ.).
  4. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  5. Όταν ψηθεί, τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.
  6. Παράλληλα, μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό (περίπου ένα ποτήρι).
  7. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  8. Λιώνουμε τις ζελατίνες σε μπεν-μαρί και τις βάζουμε, αφού λιώσουν, μέσα στη σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα στο ίδιο μείγμα και ανακατεύουμε.
  9. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα την απλώνουμε στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα και τις κομμένες φράουλες σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  10. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.

 

Θερμοκρασία 180 °C

Χρόνος Ψησίματος15′

 

 

http//www.vitam.gr/suntages/cheesecake-phraoula/

 

 

Σοκολατινα με αχλάδια

 σοκολατινα

Τι χρειαζόμαστε : 

 

Για το μείγμα του κέικ:

  • 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Μία πρέζα κανέλα
  • ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 6 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. ξυσμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ.  βούτυρο
  • 3 κουταλιές ρούμι
  • 1-2 αχλάδια

 

  Πώς το κάνουμε :

 

  1. Προθέρμανε  το φούρνο στους 200°C και στρώσε ένα ρηχό ταψάκι 25×35 εκ. με λαδόκολλα αλειμμένη με βούτυρο

2        Λιώσε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Επίσης, χτύπα σε ένα μπολ το Bιτάμ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και, όταν το μείγμα αφρατέψει, πρόσθεσε το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, μετά τους κρόκους έναν-έναν και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

 

3        Χτύπα σε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και πρόσθεσέ τα μαζί με το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας.

4        Άπλωσε στη συνέχεια ομοιόμορφα το μείγμα για τις σοκολατίνες με αχλάδι στο ταψάκι, και ψήσ’ το για 20 λεπτά στο φούρνο.

5        Ξεφόρμαρε το κέικ σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη, αφαίρεσε τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το κέικ, και άφησε αυτό το τελευταίο να κρυώσει για 2 ώρες, προτού το κόψεις σε δύο λωρίδες.

6        Για να γεμίσεις τώρα τις σοκολατίνες με αχλάδι, βάλε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα, τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο  και το ρούμι, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

7        Αφού το μείγμα κρυώσει, άπλωσε λίγη ποσότητα στις λωρίδες κέικ, βάλε πάνω τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα, ξανά σοκολάτα, από πάνω την άλλη λωρίδα κέικ (σαν σάντουιτς) και τέλος άπλωσε την υπόλοιπη σοκολάτα γύρω από το κέικ.

 

8        Όταν πήξει η γέμιση, μπορείς να σερβίρεις το γλυκό.

Θερμοκρασία 200 °C

Χρόνος Ψησίματος20

 

Σχολιάστε

Top