Αξίζει να δείτε …

ψινεμα

Από την Κατερίνα Παπαδοπούλου

 CINDERELLA

Από 12 Μαρτίου στους κινηματογράφους

Υπόθεση:
Μπορεί η νεαρή Ella να έχει χάσει τη μητέρα της, αλλά θα στηρίξει τον αγαπημένο της πατέρα στην απόφαση του να ξαναπαντρευτεί. Καλωσορίζει τη μητριά της  και τις κόρες της Anastasia  και Drisella στο πατρικό της, αλλά μετά τον θάνατο του πατέρα της καταλήγει στο έλεος μιας ζηλόφθονης και άκαρδης νέας οικογένειας. Υποβαθμίζεται σε υπηρέτρια καλυμμένη με στάχτες, εξ ου και η περιφρονητική προσφώνηση Σταχτοπούτα (Cinder-ella). Η Ella, που έχει κάθε λόγο να χάσει το κουράγιο της, ακολουθεί τη συμβουλή της μητέρας της να είναι πάντα θαρραλέα και γεμάτη καλοσύνη. Μια μέρα, καλπάζοντας με το άλογό της στο δάσος, γνωρίζει έναν ευγενικό και όμορφο ξένο, τον Kit ο οποίος τη γοητεύει, και γοητεύεται από αυτήν. Η Ella δεν ξέρει πως πρόκειται για τον Πρίγκιπα του Βασιλείου, αλλά η τύχη της μοιάζει να αλλάζει όταν το Παλάτι στέλνει σε όλες τις ανύπαντρες κοπέλες μία πρόσκληση για τον χορό. H Ella ετοιμάζεται ενθουσιασμένη, μα η μητριά καταστρέφει το φόρεμά της και της απαγορεύει να πάει στο χορό. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται μια καλόψυχη ζητιάνα  η οποία με μία κολοκύθα, μερικά ποντίκια κι ένα μαγικό ραβδί, θα αλλάξει τη ζωή της Σταχτοπούτας για πάντα.

A51F12BB6CC3944F3F50D767E2F02DBE

Poster

THE CAKE 

Η νέα ταινία της Τζένιφερ Άνιστον μοιάζει διαφορετική από εκείνες που έχουμε συνδέσει με το όνομα της. Η Άνιστον, χλωμή, απεριποίητη, με σημάδια στο πρόσωπο και μεταμορφωμένη σε μάλλον παραιτημένη από τη ζωή φιγούρα υποδύεται την πικρόχολη Κλερ Μπένετ, μια γυναίκα στην όψιμη νιότη της που έχει καταφέρει να απομακρύνει τους πάντες από τη ζωή της και περνάει τις μέρες της απομονωμένη, με μοναδική συντροφιά την πιστή οικονόμο της.

Όταν μαθαίνει στις συναντήσεις της ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης που παρακολουθεί, για την αυτοκτονία μιας γυναίκας από το γκρουπ, επηρεάζεται, όσο και γοητεύεται από το συμβάν και σταδιακά αναπτύσσει μια βαθιά, αλλά επώδυνη σχέση με τον άντρα της γυναίκας, που είναι βυθισμένος στο πένθος. Η ηρωίδα σιγά σιγά συμφιλιώνεται με τη δική της προσωπική τραγωδία και παίρνει μαθήματα ζωής.

 

cake-toronto-film-festival
cake_poster_a_p1

Σχολιάστε

Top