Μια βόλτα στο μουσείο :Τι μας εντυπωσίασε

2015-10-30 09.21.11

από τις Ματούλα Κουγιού και Ελένη Μιχαηλίδη

   Στις 30/10/2015  επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο με το σχολείο. Πήγαμε να δούμε την έκθεση Ρόδος –η πύλη της Ανατολής …..Στο μουσείο είδαμε και διάφορα άλλα εκθέματα , πολλά της μυκηναϊκής εποχής  και της αρχαϊκής εποχής. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν τα κοσμήματα  που τα φορούσαν οι γυναίκες .Ενώ δεν είχαν πολύ υψηλή θέση στην  κοινωνία τότε , αυτό δείχνει πως νοιάζονταν για την εμφάνισή τους .Τα κοσμήματα  ήταν φτιαγμένα από  φυσικά υλικά ,χρυσό και αργυρό  και ήταν  πολύ όμορφα  φτιαγμένα και πολύ εντυπωσιακά.

 Snapchat-8319496423452643659

λουβρο1

2015-10-30 10.05.14

 Λίγα λόγια για την  έκθεση :

 

Η έκθεση φιλόξενήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του ορόφου του Μουσείου  από τον Ιούλιο ως τα μέσα Νοεμβρίου 2015.Η έκθεση δείχνει την ιδιαίτερη σημασία της Ρόδου  ως πύλη προς την Ανατολή και περιλάμβανε ευρήματα που προέρχονται από τη Ρόδο από ανασκεφές του 19ου αιώ μέχρι σήμερα

 

Το Μουσείο του Λούβρου είχε αποστείλει στη Ρόδο 48 συνολικά ευρήματα:
α) μυκηναϊκό ρυτό με παράσταση χταποδιού, το οποίο και απετέλεσε έμβλημα της έκθεσης στο Λούβρο,
β) ταφικό σύνολο (τάφος Α) από την Κάμειρο με πολυάριθμα αγγεία και αντικείμενα εισηγμένα από την Ανατολή και
γ) 15 κοσμήματα από ήλεκτρο (φυσικό κράμα χρυσού και αργύρου), αριστουργηματικά δείγματα της ροδιακής χρυσοχοΐας των αρχαϊκών χρόνων (7ος αι. π.Χ.).

 

Ένα σχόλιο στο Μια βόλτα στο μουσείο :Τι μας εντυπωσίασε

  1. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο Μουσείο και δικαιολογημένα σας εντυπωσίασαν τα εκθέματα.
    Να επισημάνω ότι κατά την αρχαιότητα οι ρόδιοι ναυτικοί συγκαταλέγονταν μεταξύ των δυναμικότερων εμπόρων και ιδρυτών αποικιών, τόσο στη Δύση όσο και στη Μαύρη θάλασσα και τη Βόρεια Αφρική. Γι αυτό το λόγο αντικείμενα της ροδιακής τέχνης έχουν βρεθεί σε πολλές χώρες της Μεσογείου.

Σχολιάστε

Top