Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Α2

36cc45d886f5c8bb344e8d1f876bee11

Μία προπαραμονή Χριστουγέννων, η οικογένεια Μακ Ντακ, επειδή δεν μπορούσε να στολίσει πιο νωρίς τον Δεκέμβριο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της, το στόλισαν δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Όλη η οικογένεια ήθελε να στολιστεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, μα πιο πολύ, το ήθελε το μικρό παιδί της οικογένειας, ο Σκρούτζ. Ο Σκρούτζ, ήταν ένα μικρό παιδί, ευαίσθητο, που βοηθούσε και στήριζε τους άλλους στις δυσκολίες τους αι πίστευε πάρα μα πάρα πολύ στα Χριστούγεννα. Το δέντρο ήταν τόσο υπέροχο, μα τόσο υπέροχο, ώσπου κάποια στιγμή το σπίτι έλαμπε ολόκληρο από το φως που έκπεμπε τόσο το αστέρι, όσο και τα μικρά φωτάκια του. Τα χρόνια περνούσαν, και το δέντρο φώτιζε και τα επόμενα Χριστούγεννα το σπίτι. Όμως κάποια στιγμή έσβησαν τα φώτα του δέντρου, το αστέρι σταμάτησε να λάμπει και άρχισε να σκουριάζει. Τα φύλλα του δέντρου έπεφταν κάθε μέρα και από δύο, ώσπου κάποια στιγμή, το δέντρο, επειδή είχε σχεδόν διαλυθεί, έπεσε κάτω. Ο Σκρούτζ  μετά από πολλά χρόνια, όταν οι γονείς του γέρασαν και ο ίδιος έφτιαξε τη δική του οικογένεια, αποφάσισε στα ερχόμενα Χριστούγεννα να στολίσει το παλιό τους δέντρο. Όμως αυτό, είχε πια παλιώσει και δεν μπορούσε να στολιστεί. Έτσι αποφάσισαν να το αφήσουν ένα ακόμα  βράδυ στο σαλόνι και μετά να το κλειδώσουν στην αποθήκη με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Εκείνο το βράδυ, στήσανε φαγοπότι με τους γονείς, τα παιδιά και τη γυναίκα του Σκρούτζ. Καθίσανε μετά το φαγητό γύρω από το δέντρο και ο Σκρούτζ άρχισε να διηγείται στην οικογένειά του τα Χριστούγεννα και τις Πρωτοχρονιές που περάσανε με αυτό το δέντρο.

Ήταν τόσο συγκινητικές αυτές οι ιστορίες που συγκινήθηκε μέχρι και το δέντρο και άρχισε να βγάζει φύλλα. Το επόμενο πρωί, όταν η οικογένεια ξύπνησε, το δέντρο ήταν τόσο όμορφα στολισμένο, όπως παλιά. Ήταν γεμάτο φύλλα, φωτισμένο από το αστέρι και τα φωτάκια. Έμοιαζε με θαύμα. Το δέντρο στολίστηκε από μόνο του και κράτησε συντροφιά στην οικογένεια του Σκρούτζ για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.

Νικίας Κόνσολας , Δέσποινα Κυπριώτη , Ντιλεκ Κοβατζήογλου , Μιχάλης Κυπριώτης, Λευτέρης Κουγιουμτζάκης

 

 

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα δάσος   μακρινό  σε ένα απομακρυσμένο νησί ζούσαν δύο οραφανά παιδάκια, ο  Χάρης και  η Μυρτώ.Είχαν για  συντροφιά τους πολλά ζωάκια  που ήταν ο Ζουμπαντού ,  ο hippo , o Σάλαν ο τάρανδος κ..α. Η καθημερινότητά τους περνούσε με χαρά  ώσπου μια μέρα μια οικογένεια ναυάγησε στο νησί .Τότε τα δύο παιδιά αισθάνθηκαν   δυστυχία   καθώς ήθελαν και εκείνοι τη θαλπωρή ενός  σπιτιού  και την οικογενειακή ατμόσφαιρα  όπως η οικογένεια εκείνη. Καθώς παίζανε χιονοπόλεμο άκουσαν καμπανούλες  να ηχούν και  και βήματα   να έρχονται προς εκείνους .Η οικογένεια  των ναυαγών κοιμόταν και έτσι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτά.Suddenly  εμφανίστηκε μπροστά τους ένας μεγάλος ηλικιωμένος  άντρας  φορτωμένος με πολλά δώρα .Ο Άγιος Βασίλης   ήταν εκεί. Ο ίδιος τους είπς πως επιθυμούσε να αποκτήσει παιδιά και τα παιδιά του αποκρίθηκαν πως ήθελαν γονείς. Έτσι έδεσε το  γλυκό. Ο Αϊ Βασίλης  υιοθέτησε τα παιδιά  και ζούσαν μαζί του στο τεράστιο σπίτι –εργοστάσιο  του που ήταν φτιαγμένο από χιόνι , μερέντα , καραμέλες  και μπισκότα . Τα παιδιά από εκεί και πέρα είχαν  την οικογένεια  που πάντα επιθυμούσαν και τη θαλπωρή που ποτέ δεν είχαν.

Μαρία Μαλλιάκα ,  Κιριάι Γαλήνη , Αφροδίτη Κοροβέσι , Εριλντ Μεμετάι

 

 

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων …Το σπίτι ήταν στολισμένο και μες τη νύχτα τα φωτάκια έλαμπαν. Η Χρύσα και η οικογενειά της κοιμόντουσαν , ώσπου η Χρύσα άκουσε έναν παράξενο θόρυβο. Πήγε στο δωμάτιο των γονιών της και τους το είπε. Εκείνοι σκέφτηκαν να κάνουν πως κοιμούνται , ώστε αν είχε μπει κάποιος κλέφτης στο σπίτι να μην τους κάνει κακό. Την επόμενη μέρα το πρωί  είδαν τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τότε κατάλαβαν πως είχε γίνει  μια μεγάλη παρεξήγηση. Άρχισαν να γελάνε όλοι και αμέσως άνοιξαν τα δώρα.

Ματούλα Κουγιού , Πόπη Κρέκου , Ιορδάνης Κωτιάδης  , Κλειδάτσης Κώστας , Τσαμπίκα Μοσχούς

 

 

Ήταν Χριστούγεννα  και ένα μικρό αγοράκι  , που το έλεγαν jake  ανυπομονούσε να έρθει η βραδιά της Πρωτοχρονιάς για να πάρει τα δώρα από τον  Άγιο Βασίλη.Την επόμενη μέρα της Πρωτοχρονιάς  ο μικρός Jake που πήγε στο δέντρο για να βρει τα δώρα δεν βρήκε ούτε  ένα ! Τότε άρχισε να ανησυχεί ! Έτσι αποφάσισε να  λάβει δράση. Τότε μάζεψε τα πράγματά του και ξεκίνησε για το Βόρειο πόλο.Καθώς ταξίδευε έβλεπε όλα τα παιδάκια  στεναχωρημένα. <όλις έφτασε στο ΒόρειοΠόλο άρχισε να ψάχνει τον άγιο Βασίλη .Τυην επόμενη μέρα τον βρήκε , μπήκε μέσα  και είδε τον Άι Βασίλη άρρωστο στο κρεβάτι του. Προτού ξεκινήσει η περιπέτεια ο  μικρός Jake ξύπνησε και ανακάλυψε ότι έβλεπε όνειρο.

Ευανθία Κυπριώτη , Μαρίνα Μαλιφατούρατζη , Ελένη Μιχαηλίδου  , Τσαμπίκα Μαλλιάκα

 

Μια  μέρα καθώς πήγαινα στο σχολείο είδα στο απέναντι   μαγαζί να αγοράζουν οι γονείς μου ένα  πανάκριβο δώρο άλλά έκανα πως δεν τους είδα. Τότε , αφού  πέρασε η σχολική μου μέρα , πήγα να απολαύσω το υπέροχο  γεύμα με τους γονείς μου. Αφού έφαγα , πήγα κρυφά στο δωμάτιο των γονιών μου  να ψάξω για το δώρο γιατί πέρσι τα Χριστούγεννα , το  είχαν κρύψει στην  ντουλάπα τους.Έκανα το δωμάτιο φύλλο και φτερό   αλλά δεν βρήκα τίποτα .Τελικά το δώρο αυτό δεν ήταν για μένα .Ήταν για ένα φτωχό παιδί από τη γειτονιά μου το οποίο ζεί στο δρόμο.Από τη μια χάρηκα που βοηθήσαμε το φτωχό παιδί και από την άλλη στεναχωρήθηκα επειδή το δώρο δεν ήταν δικό μου ….

 

Άγγελος Κουφαλιός , Νίκος Μανωλάς , Πάολο Λαζάροβ . Φιλιππος Λάνδρου

Σχολιάστε

Top