Συνταγές :cheesecake και πεντανόστιμες κρέπες

αρχείο λήψης (3)

από τις Γαλήνη Κυριάι   και Δέσποινα Κυπριώτη

Η Γαλήνη προτείνει :

 Cheesecake 

CHEESE CAKE

Ένα γρήγορο, νόστιμο και σοκολατένιο αλλά παράλληλα δροσιστικό cheesecake που βρήκα στη σελίδα  marymary.gr

 

Τι χρειαζόμαστε:

Βάση:

  • 24 μπισκότα Oreo
  • 2 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο,λιωμένο

Γέμιση:

  • 375 γρ. τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 15 μπισκότα Oreo, χοντροκομμένα

 

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα 24 μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύψαλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μπλέντερ είτε γουδοχέρι. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το ανακατεύουμε με το μπισκότο μέχρι να γίνει μια μάζα.
  2. Τοποθετούμε τη μάζα στο ταψί μας ή σε μια ταρτιέρα. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
  3. Κτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά χτυπώντας καλά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Σταμάτε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα προσεκτικά χωρίς να λιώσουν τα 15 χοντροκομμένα Oreo τα οποία ανακατεύουμε ελαφριά με ένα κουτάλι.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση του cheesecake που φτιάξαμε προηγουμένως.
  6. Τοποθετούμε μεμβράνη στο δοχείο μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σφίξει η κρέμα μας.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!!

Η συνταγή της Δέσποινας :

 ΚΡΕΠΕΣ

κρεπα

 

Φτιάξτε τις κρέπες και μετά γεμίστε τις με ό,τι υλικό θέλετε

 

Τι χρειαζόμαστε:

 

2 αβγά

1 φλ. γάλα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. αλεύρι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

 

Πώς το κάνουμε:

 

Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και ή να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.

Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες λίγες για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.

 

Πηγή : https://www.sintagespareas.gr/

Σχολιάστε

Top