Τα Χριστούγεννα της κρίσης

χροδος

της Μαρίας Δημητραδιού 

Χριστούγεννα σημαίνει χαρά, ευτυχία ,γιορτή, αλληλεγγύη , ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και ανυπομονησία για το ξετύλιγμα των δώρων που θα φέρει ο Άι Βασίλης, ως ανταμοιβή για τη καλή συμπεριφορά που δείξαμε όλο το χρόνο ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτά τα Χριστούγεννα.

Όταν η κρίση ήρθε ,ένα σημαντικό μέρος όλων αυτών των χαρούμενων πραγμάτων χάθηκε σε δευτερόλεπτα , καθώς τα περισσότερα αγαθά στις μέρες μας μεταφράζονται σε χρήματα κάτι που οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας πασχίζουν για να βρουν. Βλέπουμε λιτότητα ,ανεργία και ασχήμια αντί τη θετική αύρα κα τη χαρά που μας αρμόζει.

Φέτος τα Χριστούγεννα ας ενωθούμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη που δίνουμε καθημερινά διώχνοντας τη λύπη και την ασχήμια χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερα όπλα μας,  την αγάπη και τη μεγαλοψυχία μας και ας μοιράσουμε χαρά σε όποιον μας έχει πραγματική ανάγκη ,καθώς σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε έστω και λίγο το παλιό κλίμα των Χριστουγέννων ,ελπίζοντας πως το 2015 θα είναι το έτος λύτρωσης απ” τα βάσανα μας  και η ελπίδα για το καλύτερο μέλλον μας. Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε!

κριση1

 

 

κριση2

3 σχόλια στο Τα Χριστούγεννα της κρίσης

  1. Ο/Η Ελένη Αναγνώστου λέει:

    Πόσο δίκιο έχεις, Μαρία!

  2. Ο/Η Κλεοπάτρα Σωτηρίου λέει:

    Χαίρομαι που και παιδιά της γενιάς σας έχουν τη σοφία της αγάπης να τα καθοδηγεί. Μπράβο για το άρθρο!

  3. Ο/Η Κιαουρτζή Μαρία λέει:

    Στο κείμενό σου Μαρία έδειξες το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους μας.

Σχολιάστε

Top