Επισκεφτείτε την πανέμορφη κοιλάδα των πεταλούδων

πεταλούδε

από τον Άγγελο  Κουφαλιό και τον Φίλιππο Λάνδρου 

         Ρόδος, αριστούργημα Θεού εν ώρα εμπνεύσεως το μεγαλύτερο νησί και το στολίδι της Δωδεκανήσου με τις φυσικές καλλονές του, τα κλασικά κτήρια, τα μεσαιωνικά τείχη της παλιάς πόλης, τις αρχαίες ακροπόλεις και τα κάστρα, τα καταπράσινα δάση, τις απέραντες αμμουδερές ακρογιαλιές, τις ιαματικές πηγές, τα ήθη και τα έθιμα της και άλλα ακόμη πολλά θέλγητρα που προσελκύει τους ξένους τουρίστες, που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για να την επισκεφτούν και να την θαυμάσουν.

        Κάθε επισκέπτης που έρχεται για πρώτη φορά σ’ αυτό το μαγευτικό νησί, έχει τη δυνατότητα να δει και να θαυμάσει από κοντά πολλά αξιοθέατα. Αυτό  που θα πρότεινα εγώ να επισκεφτεί είναι ένα φυσικό κάλλος της Ρόδου ένας επίγειο παράδεισο και δεν είναι άλλος από την κοιλάδα των Πεταλούδων. Μια δασωμένη κοιλάδα με εκατομμύρια πεταλούδες που ζουν πάνω στα δέντρα δίπλα στις όχθες των ρυακιών και πάνω στους βράχους. Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί σ’ αυτή την μαγευτική φύση και να περπατήσει πάνω στα ξύλινα γεφυράκια να δει και να φωτογραφίσει τις πολύχρωμες  τριγωνικές πεταλούδες που είναι ένα θαύμα της φύσεως και προκαλεί την απορία όλων για την ζωή, τον θάνατο, την τροφή και την διαιώνιση της.

        Έτσι λοιπόν, εκτός από την υπερηφάνεια και την ευλογία που νιώθω που γεννήθηκα και ζω σ’ αυτό το κόσμημα του Αιγαίου με την σπάνια ομορφιά και την ξεχωριστή ιστορία, θα ήθελα να προσκαλέσω όλους όσους δεν την έχουν επισκεφθεί να έρθουν να την δουν, να τη γνωρίσουν και να τη θαυμάσουν. 

πεταλ2

Σχολιάστε

Top