Κινηματογράφος

ψινεμα

από τις Μαρία Μαλλιάκα και Γαλήνη Κυριάι

Οι προτάσεις μας για τις γιορτές : ταινίες διασκεδαστικές , οικογενειακές  στο κλίμα των ημερών …

 Το πολικό εξπρές 

αρχείο λήψης (3)

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πως ο Άγιος Βασίλης της Πρωτοχρονιάς είναι ένας μύθος!  Ή μήπως όχι;  Πάντως ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του καλοκάγαθου παππούλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι.

Παρόλα αυτά, την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός… τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό.

Μια υπέροχη ταινία που έχει γίνει πλέον κλασική …

Χριστούγεννα της συμφοράς

Υπόθεση : Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τα παιδιά της οικογένειας Γουίτφιλντ επιστρέφουν στο πατρικό τους για να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί με την μητέρα τους. Καθώς όλοι μαζί προσπαθούν να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων, ζουν τις πιο ξεκαρδιστικές περιπέτειες και ανταλλάσσουν παράπονα ο ένας για τον άλλον που φύλαγαν κρυφά για χρόνια. Μυστικά, ψέματα και καταστάσεις που προκαλούν απίστευτα γέλια αποκαλύπτονται και όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά…..

 

(http://www.dvd-trailers.gr/code/trailer.php?movie=xristougenna_tis_symforas_2007

ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΑΙ   ΒΑΣΙΛΗΣ!


Η γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει και ο έφηβος Εθαν, μαζί με τη μικρότερη αδελφή του, Χέιλι, φτιάχνουν τη λίστα με τα δώρα που θέλουν να τους φέρει ο Αγιος Βασίλης. Όσα παιχνίδια όμως κι αν ζητήσουν, δεν μπορούν να έχουν αυτό που επιθυμούν με όλη τους την καρδία. Κι αυτό είναι ένα «θαύμα», το όποιο θα φέρει κοντά τους χωρισμένους γονείς τους, για να ζήσουν όλοι μαζί σαν μια αγαπημένη οικογένεια…


σκηνοθέτης
: Ρόμπερτ Λίμπερμαν

Παίζουν/Συμμετέχουν: Χάρλεϊ Τζέιν Κόζακ, Ίθαν Ράνταλ, Λορίν Μπακόλ, Λέσλι Νίλσεν

(http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=117&article_id=22217

 

 «Ο Αδερφός Του Άι Βασίλη»!

 561_1337

 

​Μία διασκεδαστική και τρυφερή κωμωδία Κεντρικός ήρωας είναι ο Φρεντ Κλάους, ο αδελφός του Αϊ Βασίλη, γνωστού και ως Σάντα Κλάους. Μεγαλωμένος στη σκιά του αδελφού του, Νικ, o Φρεντ αποβάλει τη γιορτή των Χριστουγέννων από μέσα του και γίνεται στρυφνός.

Κάποια στιγμή, όμως, έναν μαγικό Δεκέμβρη όπου ο Φρεντ βρίσκεται στο Βορρά (έχοντας ταξιδέψει πρώτη θέση με τάρανδο), συνειδητοποιεί ότι ο αδελφός του αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα, όταν ένας επιτήδειος προσπαθεί να ακυρώσει τα Χριστούγεννα μια για πάντα!

Την ταινία σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Ντόμπκιν, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Βινς Βον, Πολ Τζιαμάτι, Κάθι Μπέιτς, Κέβιν Σπέισι, Μιράντα Ρίτσαρντσον και Ρέιτσελ Βάις.

 

 

Είναι μια τρομερή κωμωδία που αξίζει να δείτε!

 

 

Σχολιάστε

Top