ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ

Ένα 11χρονο αγόρι από τη Βρετανία ξεπέρασε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ σε τεστ IQ !

Ένα αγόρι από τη Αγγλία, ο Yusuf Shah, έκανε το τεστ IQ της Mensa με μεγάλη ευκολία. Το test έβγαλε ως αποτέλεσμα την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, το 162, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Εκτιμάται ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ, στην ίδια ηλικία, είχαν IQ γύρω στο 160. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 11χρονος μαθητής πέρασε το τεστ με μεγάλη  άνεση.Screenshot_4

Ο μαθητής της έκτης τάξης, από το Λιντς, δήλωσε στην Yorkshire  Evening Post ότι «Όλοι στο σχολείο πιστεύουν ότι είμαι πολύ έξυπνος και πάντα ήθελα να μάθω αν ανήκω στο κορυφαίο 2% των ανθρώπων που κάνουν το τεστ». Ο Shah και οι γονείς του προετοιμαζόνταν  για το τεστ της Mensa καθώς προετοιμαζόταν για να μπει στο γυμνάσιο, αφού  η ύλη είναι παρόμοια.

Ο πατέρας του Shah είπε  ότι είναι δύσκολο να προετοιμαστεί κανείς  γι’ αυτό το τεστ. Πρόσθεσε ωστόσο πως έκαναν ό,τι έκαναν  πάντα. Δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο για το τεστ IQ. «Συνεχίζω να του λέω ότι ‘ο μπαμπάς σου εξακολουθεί να είναι πιο έξυπνος από σένα’ .Τα παίρνουμε όλα ελαφρά. Ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος, πρέπει να δουλεύεις πιο σκληρά απ’ όλους» δήλωσε ο πατέρας.

Ο Yusuf -ο οποίος, στο μέλλον,  θέλει να σπουδάσει μαθηματικά στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης ή του Screenshot_3Κέιμπριτζ- έδειξε σημάδια ιδιοφυΐας από πολύ μικρός, εξήγησε ο πατέρας του. Στο νηπιαγωγείο,οι γονείς του,  παρατήρησαν ότι μάθαινε την αλφαβήτα και άλλα πράγματα πιο γρήγορα από τα άλλα παιδιά. «Απλά έχει αυτό το φυσικό ταλέντο στα μαθηματικά και υποθέτω ότι τότε συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε. Ακόμα και οι δάσκαλοί του στο σχολείο, -κάθε φορά που παίρνουμε τους βαθμούς του είναι καταπληκτικοί- λένε: «Δεν υπάρχει τίποτα να του διδάξουμε»».

 Στον ελεύθερο του χρόνο, όταν δεν διαβάζει, παίζει sudoku και ασχολείται με την επίλυση του κύβου του Rubik. Άρχισε να παίζει με τους κύβους του Rubik τον Ιανουάριο, αφού είδε έναν στο σπίτι ενός φίλου του και μέχρι το τέλος του μήνα, ήταν σε θέση να λύνει κύβους όλων των δυσκολιών με ευκολία.

 Ευάγγελος Καραλής A2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης