ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ (;)

Το μουσείο του Λούβρου άνοιξε το 1793 και είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο. Περιέχει πάνω από 445.000 εκθέματα και είναι παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο. Η είσοδος του είναι μέσα από μια γυάλινη πυραμίδα 666 γυάλινων πλακών, που κάνει την ώρα των ανθρώπων περιμένοντας στην ουρά ευχάριστη. Έχει κατασκευαστεί κατά μήκος του Σηκουάνα. Επιπλέον στο εσωτερικό του Λούβρου υπάρχει μια ανεστραμμένη πυραμίδα όπου ακριβώς από κάτω της υποστηρίζουν ότι υπάρχει ο τάφος της Μαρίας Μαγδαληνής.

Screenshot_24Σημαντικότερα εκθέματα είναι η διάσημη Μόνα Λίζα και πρόκειται βέβαια για τον διασημότερο πίνακα του κόσμου. Εκτίθεται σε ένα τεράστιο δωμάτιο, μόνη της, έχοντας φρουρά για την φύλαξη της και δεν μπορείς να την πλησιάσεις σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων. Το χαρακτηριστικό της Μόνα Λίζα είναι ότι μοιάζει να μας κοιτάζει από όποια πλευρά κι αν κοιτάξουμε τον πίνακα.

Ωστόσο, υπάρχει πτέρυγα ζωγραφικής και γλυπτικής όπου φιλοξενεί διάσημους πίνακες. Ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του είναι “Η ελευθερία οδηγεί τον λαό” που απεικονίζει την Γαλλική επανάσταση του 1789. Επίσης η «Σφαγή της Χίου” του ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά, αναφέρεται στην σφαγή περίπου είκοσι χιλιάδων Ελλήνων από τον οθωμανικό στρατό.

Το μουσείο είναι τεράστιο αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική πτέρυγα είναι και η πιο σημαντική. ΗScreenshot_25 Αφροδίτη της Μήλου και η νίκη της Σαμοθράκης είναι τοποθετημένα σε εμφανή- καίρια σημεία, όπου μας δείχνουν το ποσό μεγάλη σημασία έχουν για τους Γάλλους. Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα το οποίο ανακαλύφθηκε το 1820 και είναι επίσης ένα από τα καλύτερα δείγματα γυναικείας χάρης της δυτικής τέχνης στον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα χέρια της. Η Screenshot_23Νίκη της Σαμοθράκης δεσπόζει στον χώρο έχει ύψος 3,28 μ (με τα φτερά) και 5,58 με την πλώρη του πλοίου. Είναι ένα από τα διασημότερα έργα τέχνης. Είναι έργο αγνώστου καλλιτέχνη.

Είναι πράγματι λοιπόν ένα εξαιρετικό μουσείο που πρέπει να το επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, αν αναλογιστείς πως χρειάζεται κάποιος 12 ημέρες (!) για να το δει ολόκληρο, αν αφιερώνει 30 δευτερόλεπτα σε κάθε ένα από τα εκθέματα του μουσείου.

Κάκκος Θάνος Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης