Διατροφή – Δράσεις του Β΄1

διατροφή 1

Μαθαίνω να τρώω σωστά…

Φέτος μάθαμε πώς να τρώμε σωστά. Συμπλήρωσαμε στην αρχή ένα ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες και είδαμε ότι οι περισσότεροι από μας κάνουμε λάθη πάνω στο φαγητό μας γι αυτό και αρχίσαμε την έρευνα σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή.

Ξεκινήσαμε διαβάζοντας το βιβλίο << Ήταν μια φορά … η Κολοτούμπα>>και κουβεντιάζοντας πάνω στο βιβλίο καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η Κολοτούμπα δεν έτρωγε κι αυτή ισορροπημένα γι΄αυτό και δεν είχε δύναμη. Πώς λοιπόν θα κατέβαινε στους αθλητικούς αγώνες; Έπρεπε να αλλάξει τη διατροφή της.

Θελήσαμε όλοι να μάθουμε ποιες είναι αυτές οι ομάδες τροφών από τις οποίες πρέπει να τρώμε κάθε μέρα γι΄αυτό  κόψαμε τροφές από διαφημιστικά super market και τις βάλαμε σε κουτιά.  Μιλήσαμε για τους θησαυρούς των τροφών και φτιάξαμε τις ομάδες τους.  Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο  και παίξαμε παιχνίδι το φιδάκι σωστής διατροφής. Δέστε το εδώ.

 

fidaki

Μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να τρώμε 5 ισορροπημένα γεύματα και να ξεκινάει η μέρα μας με ένα σωστό πρωινό. Επιπλέον ασχοληθήκαμε με τις υγιεινές τροφές που θα έπρεπε να έχουν όλες οι σχολικές καντίνες και κάναμε τη δική μας καντίνα.

Στήσαμε μέσα στην τάξη μια καντίνα με τροφές που οξύνουν το νου, που βοηθούν τη συγκέντρωση, που ηρεμούν, που δημιουργούν καλή διάθεση, που σε δυναμώνουν και δεν αρρωσταίνεις από ιώσεις.

Τέτοιες είναι: κέικ(της μαμάς), φρούτα, μπάρες, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σάντουιτς με αυγά, πιπεριές, τυρί, μπρόκολο, παντζάρι, πράσινες σαλάτες, σολωμό, γάλα.

Μπήκαμε στο Εργαστήρι Πληροφορικής και δημιουργήσαμε ηλεκτρονικά ενημερωτικά έντυπα  για την καντίνα του σχολείου μας. Να τα είναι έτοιμα δέστε τα…

Ενημερωτικά έντυπα καντίνας

Δείτε τις περισσότερες παρουσιάσεις από evi grigoratou

     Νάσια   Ρ. – Φαίδρα Κ.

 

Σχολιάστε

Top