ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα

Στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχει προκηρυχθεί Περιφερειακός Εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο

«1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα».

    Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1821 μέτρων, εντοπίζοντας στη διαδρομή τους στοιχεία/αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση. Στιγμιότυπα από τη διαδρομή τους, μαζί με ένα δρώμενο/μια δημιουργία που θα κάνουν και θα έχει σχέση με την επανάσταση, θα τα αποτυπώσουν σε ένα βίντεο 200 δευτερολέπτων.

διαδρομη

Η διαδρομή της ομάδας μας, που ονομάζεται «Μαχητές Ελευθερίας», ήταν η εξής:

1. Κορφιωτάκειο: κτήριο απέναντι από την Υπαπαντή που αποτελούσε την κατοικία του Τούρκου διοικητή της πόλης Αρναούτογλου και στο οποίο ο Αρναούτογλου παρέδωσε την πόλη της Καλαμάτας στους επαναστατημένους Έλληνες στις 23 Μαρτίου 1821.

2. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων: βυζαντινός ναός στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στον οποίο έγινε η δοξολογία των Ελλήνων για την απελευθέρωση της πόλης στις 23 Μαρτίου του 1821.

3. Ηρώο πλατείας 23ης Μαρτίου: στο Ηρώο αναγράφεται η διακήρυξη της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές, που αποτελεί το πρώτο επίσημο κείμενο των Επαναστατημένων Ελλήνων.

4. Το πρώτο ελληνικό τυπογραφείο: το πρώτο ελληνικό τυπογραφείο, το οποίο εξέδωσε την πρώτη ελληνική εφημερίδα με τον τίτλο «Σάλπιγξ Ελληνική», και το σημείο στο οποίο συνεδρίασε η Μεσσηνιακή Γερουσία, η πρώτη ελληνική κυβέρνηση, βρίσκονται στο σημερινό Γηροκομείο της πόλης.

5. Αρχοντικό Κυριακού, Λαογραφικό Μουσείο: στην κατοικία της οικογένειας Κυριακού λειτουργεί σήμερα το Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο φυλάσσονται κειμήλια των Αγωνιστών.

6. Ηρώο Νέδοντα: στον ποταμό Νέδοντα βρίσκονται ανδριάντες αφιερωμένοι στους επαναστατημένους  Έλληνες.

7. Ηρώο Πλατείας Βασ.  Γεωργίου: στην κεντρική πλατεία της πόλη μας βρίσκονται αγάλματα των αγωνιστών καθώς και το άγαλμα της Ελευθερίας με υψωμένο το σπαθί της.

μαχητεσ

Επίσης, δημιουργήσαμε μια αφίσα για το 1821 και την αναρτήσαμε στην είσοδο του σχολείου μας.

Τους «Μαχητές Ελευθερίας» αποτελούν οι μαθητές του Α3: Παπαδόπουλος Μιχάλης, Πολύζου Βασιλική, Πολυχρονόπουλος Γιάννης, Σαρέλλα Νικολέττα, Σάρκα Λάουρα, Σπηλιόπουλος Γιώργος.

Το βίντεο της συμμετοχής μας μπορείτε να το δείτε εδώ: https://youtu.be/IVRLh2PQ7i8

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης