Χρυσός υδάτινος συγχρονισμός!

anoma1-5d024

Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Κόμπο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Συγχρονισμένης κολύμβησης Κορασίδων Α’, στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου το Σάββατο 23/4/2016.
Στη νικητήρια ομάδα συμμετείχε η μαθήτρια του σχολείου μας Κατερίνα Μανάρα !  Την συναντήσαμε και είχαμε πολλές ερωτήσεις να της κάνουμε !

► Κατερίνα,κατ” αρχάς πολλά συγχαρητήρια για τη διάκρισή σου! Μας έκανες όλους υπερήφανους!

● Σας ευχαριστώ πολύ ! Ήταν μια σπουδαία διάκριση για την ομάδα μας και μια επιβράβευση των προσπαθειών μας !

► Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης;

 ● Ευχαρίστως!  Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι άθλημα του υγρού στίβου. Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των  αγώνων μόλις το 1977. Έχει τρία αγωνίσματα. Το ατομικό, τα ζευγάρια (ή ντουέτο) και το ομαδικό. Το άθλημα είναι αποκλειστικά για γυναίκες, αν και γίνεται κάποια προσπάθεια για να γίνει και άθλημα των αντρών. Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων.

► Πόσες ώρες κάνετε προπόνηση την εβδομάδα;

● Περίπου 5-6 ώρες την εβδομάδα σε καθημερινή βάση.Είναι απαιτητικό το πρόγραμμα προπονήσεων.

 ► Δηλαδή θεωρείς ότι η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα δύσκολο άθλημα;

● Ναι, υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να πετύχεις τον στόχο σου δηλαδή να εκτελέσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σε απόλυτο συγχρονισμό με όλα τα μέλη της ομάδας σου και φυσικά αυτό συνεπάγεται θυσίες και πολλές ώρες προπόνησης.Από την άλλη, βέβαια, είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα που σου προσφέρει, εκτός από μια καλή φυσική κατάσταση, πολλές συγκινήσεις!

► Πόσα κορίτσια αγωνιστήκατε στον τελικό αγώνα που κερδίσατε;

● Αγωνίστηκαμε συνολικά οκτώ κορίτσια και υπήρχαν και δύο αναπληρωματικές συμπαίκτριές μας.

 ►  Ποια είναι τα συναισθήματά σου όταν καταφέρατε να κερδίσετε  το χρυσό μετάλλιο ;

●Με την ανακοίνωση της νίκης της ομάδας μας (ΑΝΟ ΜΈΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ), νιώσαμε όλες πανευτυχείς ! Ακόμη περισσότερο όταν μας έδωσαν τα χρυσά μετάλλια ήμασταν εξαιρετικά χαρούμενες και δικαιωμένες γιατί άξιζαν τον κόπο οι πολύωρες προπονήσεις μας.

►  Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποια που θα ήθελε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο άθλημα ;

● Θα συμβούλευα τα άτομα που θα ήθελαν να αρχίσουν συγχρονισμένη κολύμβηση να το σκεφτούν αρκετά  καλά πριν πάρουν την τελική απόφαση, διότι θέλει χρόνο και κουράγιο. Ακόμη θα ήθελα να πω σε αυτούς που θα ήθελαν να ξεκινήσουν οποιοδήποτε άθλημα να κάνουν αυτό που τους αρέσει για προσωπική ευχαρίστηση κι είμαι σίγουρη πως θα πετύχουν!

 ► Ευχαριστούμε πολύ! Πάντα επιτυχίες ευχόμαστε!

●  Να” στε καλά ! :)

 737833-c09f5koranog1-610x392 seranom1 anomprota1

 Έπιμέλεια

 συνέντευξης:

  Κ.Β (Α’2)

  Β.Χ (Α’1)

Σχολιάστε

Top