Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών για το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης

Scan0002

Το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου απέσπασε τη διάκριση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2016’ για το πρόγραμμα ‘Be Innovative Kinetic European’ (BIKE) το οποίο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2015-16. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, είναι ο υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση στη χώρα μας της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’. Οι σχετικές διακρίσεις αφορούν καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών.image004
Η απονομή του σχετικού βραβείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στην αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου Παιδείας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Εθνικής Αρχής του Προγράμματος Erasmus+, Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη Γενική Διεύθυνση Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κα Μερόπη Τζούφη απένειμε τη διάκριση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2016’ για το πρόγραμμα ΒΙΚΕ το οποίο αποτέλεσε άτυπη εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας μέσα από εργασίες, δράσεις και παρουσιάσεις και όχι μέσα από την τυπική διδασκαλία. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός υλοποίησης του προγράμματος η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου κ. Νένου Χρυσούλα.

Σχολιάστε

Top