Μαθητουργήματα.com

αρχείο λήψης (4)

Το σχολείο μας θα διαπιστώσετε ότι συμμετέχει  ενεργά σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς. Έτσι είναι αν το σχολείο έχει ταλέντα

  •               Σχετικά με τους διαγωνισμούς είμαστε ένα δημιουργικό σχολείο με έξυπνες ιδέες για αυτό και έχουμε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας καθώς επίσης και σε διαγωνισμό  ‘’comics’’ και ποίησης. Πολύ συχνά είχαμε θετικά αποτελέσματα  αφού καταφέραμε να φτάσουμε στις πρώτες θέσεις.
  •               Επιπλέον, το σχολείο μας πραγματοποιεί ενδιαφέροντα προγράμματα στα οποία πρόθυμοι οι καθηγητές μας αλλά και εμείς οι ίδιοι με πολύ επιτυχία πετυχαίνουμε τον κοινό μας στόχο :                                                                                                                            σχολείο δημιουργικό μαθητές ως ενεργοί πολίτες.
  •               Μερικά από αυτά τα προγράμματα για το σχολικό έτος 2013-2014 είναι τα εξής:

fggf

 

·Cyber-bullying δηλαδή ο σχολικός εκφοβισμός, η απειλή, η ταπείνωση ή η παρενόχληση παιδιών,  προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του  διαδικτύου. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε    την σοβαρότητα του προβλήματος, για το οποίο πολλοί άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι και να  παρουσιάσουμε τις δραματικές διαστάσεις του φαινομένου στον κόσμο.

 

 

 

 

· Ελιά και λάδι:Σκοπός μας είναι η ενημέρωση μαθητών για την καλλιέργεια ελιάς και τις ενεργητικές ιδιότητες  λαδιού καθώς επίσης και την χρήση τους. Ακόμη ενδιαφερόμαστε να γνωρίσουμε τις δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης των προϊόντων της ελιάς και του λαδιού. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη μας στο εργοστάσιο  ΔΕΑΣ Α.Ε στις Καλύβες Χαλκιδικής.

ελια

 

 

 

87760.jpg877887xARA ·Δίνω ζωή στο εργαστήριο φυσικών επιστημών:Στόχος μας η επαφή των μαθητών με κανόνες ασφάλειας εργαστηρίου και η συμμετοχή μας σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Ταυτόχρονα γίνεται η διεξαγωγή διερευνητικών πειραμάτων καθώς επίσης συμμετέχουμε σε πολλά μαθητικά συνέδρια.

 

hhfhfhf

Αδελφοποίηση με το σχολείο: Στόχος μας είναι η επαφή και ο διαπολιτισμικός διάλογος στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος. Κάναμε διάφορες βιωματικές δράσεις και επισκέψεις σε μουσεία και χώρες πολιτισμού. Στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος ‘Comenius’ φιλοξενήθηκαν 11 παιδιά στην Βουλγαρία.

  • κατάλογος ·Πολίτης και περιβάλλον  δηλαδή να μπορούμε να δώσουμε ορθά επιχειρήματα ώστε να πείθουμε τον άλλο     κόσμο.

Στόχος μας είναι να μπορούμε να υποστηρίζουμε την γνώμη μας με θάρρος και αυτοπεποίθηση και να    συνειδητοποιήσουμε την σημασία του ρόλου του ενεργού πολίτη και έτσι να καλλιεργηθεί η κριτική σκέψη    και η τεχνική του διαλόγου μέσα από αγώνες επιχειρηματολογίας και συζητήσεις σε θέματα περιβαλλοντικά  κ.α

  • ·Αρωματικά φυτά:Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η δεντροφύτευση, έτσι  ώστε να αυξηθεί το πράσινο και να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα που είναι ένα βλαβερό αέριο για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. θέλουμε να δώσουμε ζωή και χρώμα στην αυλή μας.

 

 

 

 images

·Περιβαλλοντικά μηνύματα στα πράσινα FM: Στόχος  μας είναι να γίνει έρευνα από τους μαθητές για περιβαλλοντικά θέματα και στη συνέχεια να γίνει παρουσίαση τους στο ραδιόφωνο. Ήδη έχουμε επισκεφθεί τον εθελοντικό ραδιοφωνικό σταθμό 100.6 και η πρώτη μας εκπομπή ήταν αφιερωμένη στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας ενώ μουσικά παρουσιάσαμε τραγούδια σχετικά με το περιβάλλον.

 

 

Αθλητικές διακρίσεις

· Δεύτεροι στο βόλεϊ ανδρών.
· Ένας συμμαθητής μας στον ανώμαλο δρόμο κέρδισε την δέκατη θέση από τους 35 διαγωνιζόμενους.
· Φτάσαμε τελικό στο handball γυναικών .
· Ένας συμμαθητής μας  βγήκε τρίτος στα 81 κιλά στο judo.
·Μια συμμαθήτρια μας βγήκε πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα συμμετέχοντας στο tae kwon do.
·Τέλος ένας συμμαθητής μας βγήκε δεύτερος σε όλη την Ελλάδα στη ξιφασκία

 

Ευελπιστούμε σε περισσότερες διακρίσεις!!! 

Σχολιάστε

Top