Οι Έλληνες αθλητές φορούν … τα χειμερινά τους

 Οι Έλληνες αθλητές φορούν τα ....χειμερινά τους

 αρχείο λήψης

Ξεκινώντας, οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν στο Sochi από τις 7 έως 23 Φεβρουαρίου. Στις 24 Ιανουαρίου 2014, ανακοινώθηκαν 90 έθνη που θα συμμετάσχουν σε αυτούς τους Αγώνες χάρη στην πρόκριση τουλάχιστον ενός αθλητή. Οι Αγώνες του Σότσι περιλαμβάνουν 98 αγωνίσματα (49 ανδρών, 43 γυναικών και 6 μεικτές) για 15 αγωνίσματα σε επτά ολυμπιακά αθλήματα, είναι ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσο αφορά την Ελλάδα έκανε μια ευφάνταστη είσοδο στην τελετή έναρξης της Χειμερινής Ολυμπιάδας. Η Ελληνική αποστολή, με λευκά γάντια, των οποίων τα δάκτυλα είχαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα κατά της ομοφοβίας μέσα από τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

Το παρόν στην τελετή έναρξης της Χειμερινής Ολυμπιάδας έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δήλωσε πως «Είναι πράγματι μία μέρα γεμάτη Ελλάδα εδώ με την ομάδα μας. Αυτά τα παιδιά αγωνίζονται και έχουν ανταγωνιστές σκληρούς. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε επιτυχίες, γιατί πάντοτε η ελληνική ψυχή ξεπερνάει όλα τα εμπόδια και γυρίζει στην πατρίδα με επιτυχίες».

Στη Χειμερινή Ολυμπιάδα 2014 η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 7 αθλητές και αθλήτριες:

Την σημαιοφόρο Παναγιώτα Τσακίρη και τους Μασιµιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγέλης (Δρόµος αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Αλµα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή»,…οι αντίξοες οικονομικές και καιρικές συνθήκες αποδείχθηκαν μικρές μπροστά στη θέληση των Ελλήνων αθλητών του χιονιού να κυνηγήσουν το ολυμπιακό τους όνειρο. Η Ελλάδα, ως χώρα μεσογειακή, δεν έχει παράδοση στα χειμερινά σπορ. Ο πρώτος εκπρόσωπος της χώρας μας ήταν ο σκιέρ Δημήτρης Νεγρεπόντης, ο οποίος πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Από τότε, με εξαίρεση το 1960, η χώρα μας είχε πάντα εκπροσώπους και σε αυτή τη διοργάνωση. Φυσικά, μία διάκριση σε χειμερινούς Ολυμπιακούς αποτελεί για τους αθλητές μας άπιαστο όνειρο.

Ωστόσο, μακριά από τις διακρίσεις αλλά με ικανοποιητικές επιδόσεις ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους οι Έλληνες αθλητές.

 

 

Πηγές:http://peiraxtiri.gr,  http://el.wikipedia.org, http://kathimerini.gr

 

 

Καμπούρης Γιώργος

Καραγκιαούρης Γιάννης

 

 

Σχολιάστε

Top