Στέκια αλληλεγγύης στη γειτονιά μας

support

Και ποιος δεν θα συμφωνούσε πως το έντονο κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα αυτή την εποχή είναι η οικονομική κρίση η οποία προβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη για αλληλοβοήθεια  και ανθρωπιά.  Έτσι, αναζητήσαμε φορείς στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου που να υλοποιούν σχετικές δράσεις με σκοπό να προβάλλουμε το έργο τους και να ενημερώσουμε ανθρώπους που ίσως το χρειάζονται. Στα πλαίσια λοιπόν της εφημερίδας μας μιλήσαμε με τον πάτερ Γεράσιμο από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών , Ευόσμου σχετικά με τις δράσεις της εκκλησίας την περίοδο αυτή.

Συνέντευξη:

Π.Γερασ: Καλημέρα και από μένα! Κοιτάξτε, η ενορία μας φυσικά ό,τι μπορεί κάνει , παρόλο που είναι σχετικά καινούρια. Διαθέτουμε μια τράπεζα τροφίμων, η οποία προμηθεύεται από τα Lidl προϊόντα ,δωρεάν, και φυσικά και από τον κόσμο που φέρνει κάποια πράγματα. Έτσι συντηρεί καθημερινά 1200 άτομα. (350 οικογένειες)

Εμείς: Αρκετά μεγάλος αριθμός!

Π.Γερασ: Ναι, είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Όπως σας είπα και προηγουμένως η ενορία μας είναι καινούρια και δεν διαθέτει κουζίνα ακόμη έτσι ώστε να μαγειρεύει τα φαγητά. Οπότε τα παρέχει αμαγείρευτα στο κόσμο. Όμως και αυτοί το προτιμούν έτσι. Άλλο είναι να δίνεις ένα πιάτο φαγητό και άλλο ένα πάκο μακαρόνια.

Εμείς: Πολλά παιδιά στην ηλικία μας δεν έχουν τα χρήματα για να πάνε σε κάποιο φροντιστήριο, η εκκλησία κάνει κάτι για αυτό;

Π.Γερ: Βέβαια και κάνει! Έχουμε τη Βασιλειάδα μας, ένα πνευματικό κέντρο για τα παιδιά που τους παρέχει πολλές δραστηριότητες και φροντιστηριακά μαθήματα.

Εμείς: Αυτό όμως έχει απήχηση στα παιδιά;

Π.Γερ: Η Βασιλειάδα έχει γύρω στα 100 παιδιά από δημοτικό μέχρι λύκειο. Κάθε μέρα 5-9 το απόγευμα κάτω από το χώρο της εκκλησίας ανοίγουν αίθουσες παιχνιδιών, η δανειστική βιβλιοθήκη και άλλες δραστηριότητες…. μη ξεχάσω να αναφερθώ και στη τράπεζα αίματος. Δύο φορές το χρόνο γίνεται αιμοδοσία και μπορεί να έρθει όποιος επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτό το έργο.

Εμείς: Βοηθάει η εκκλησία τους ανθρώπους στη ψυχολογία τους ;

Π.Γερ: (Χαμογελάει)..Έρχονται πολλές ψυχούλες για εξομολόγηση. Επίσης κάθε Δευτέρα έρχεται η ψυχολόγος μας και μιλάει στο κόσμο.

Εμείς: Πόσο κοντά πιστεύετε ότι βρίσκονται οι νέοι στην εκκλησία;

Π.Γερ: Πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Ένα ερέθισμα χρειάζονται βέβαια. Η κοινωνία έχει τους μαγνήτες της αλλά το μήνυμα του Χριστού είναι το ίδιο για όλους.

Π.Γερ: Τέλος, η εκκλησία μας συμμετέχει σε μια ιεραποστολή για την βοήθεια ενός ορφανοτροφείου στην Ουγκάντα με πρωτοστάτη τον Πατήρ Ιωάννη Κιμπούκα. Παλαιότερα πάνω από 100 οικογένειες έδιναν κάθε μήνα ένα μικρό ποσό των 10-20 ευρώ για το ορφανοτροφείο. Τώρα με τη κρίση μειώθηκε ο αριθμός των οικογενειών, αλλά και πάλι η βοήθεια υπάρχει.

Εμείς: Πραγματικά σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας.

 

Ένα σχόλιο στο Στέκια αλληλεγγύης στη γειτονιά μας

Σχολιάστε

Top