Αθληθείτε πάντα και για πάντα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αθλητισμός είναι η άσκηση του ανθρώπου για να πετύχει το στόχο του. Ο αθλητισμός πρέπει να συνδέεται με ευγενή άμιλλα και ανταγωνισμό και όχι με τσακωμούς, καβγάδες και ψευτομαγκιές. Ο αθλητισμός επιβιώνει κατά τη διάρκεια των ετών, διότι με τον αθλητισμό βελτιώνεσαι και μαθαίνεις τη συνεργασία με τους συναθλητές σου. Επιπλέον, έχει και κάποια χαρακτηριστικά, που τον βοηθά να μην αλλοιωθεί μέσα στα έτη. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι:

  1. Στον αθλητισμό υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αξιοκρατία από ό,τι σε άλλους τομείς της κοινωνίας. Μπορεί να υπάρχει κι εδώ «σπρώξιμο» αλλά μέχρι κάποιο σημείο. Στο φινάλε η μεζούρα και το χρονόμετρο δεν λένε ψέματα και δεν καταλαβαίνουν από «μέσο». Όσο βαρύ και να είναι το επίθετο του μπαμπά ή του θείου δεν μπορεί να κάνει τον γιό ή τον ανιψιό πρωταθλητή.
  2. Στον αθλητισμό υπάρχει συνεχής αξιολόγηση. Είσαι τόσο καλός όσο στην τελευταία φορά.
  3. Στον αθλητισμό υπάρχει ο ανταγωνισμός που δεν σε αφήνει να εφησυχάσεις και να καθίσεις στα αυγά σου.
  4. Στον αθλητισμό πρέπει να συνεργαστείς. Ακόμα και στα ατομικά αθλήματα πρέπει να εμπιστευτείς ανθρώπους και να γίνεις μια ομάδα μαζί τους.
  5. Πρέπει να πειθαρχείς στους κανόνες που είναι για όλους. Η ψευτομαγκιά και ο κουτσαβακισμός συνήθως δεν περνάνε.
  6. Στον αθλητισμό δεν αρκεί να διαμαρτύρεσαι. Πρέπει να βλέπεις πάντα την επόμενη μέρα και να μαθαίνεις από τον δάσκαλο που λέγεται ήττα.
  7. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν κεκτημένα αλλά πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς τη χρησιμότητά σου. Δεν υπάρχει μονιμότητα ούτε μπορείς να πιάσεις μια θέση όπως στο σινεμά. Πρέπει να την κερδίζεις κάθε μέρα. Καμία ομάδα δεν θέλει να κουβαλάει βαρίδια, όσο βαρύ όνομα κι ας έχουν.
  8. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν shortcuts. Οι κόποι αργά ή γρήγορα ανταμείβονται. Μαθαίνεις λοιπόν να μην αισθάνεσαι κορόϊδο όταν κοπιάζεις για κάτι.
  9. Η έννοια της ήσσονος προσπάθειας και της απλής διεκπεραίωσης δεν έχει θέση στη λογική των αθλητών.

Στον αθλητισμό μιλάνε οι πράξεις κι όχι οι επιθυμίες και οι υποσχέσεις. Και λέγοντας πράξεις δεν εννοώ την ώρα του αγώνα, αλλά την προετοιμασία εκεί που πραγματικά «κτίζεται» η επιτυχία. Βέβαια, στον αθλητισμό υπάρχουν και διάφορα «μελανά σημεία», τα οποία δεν είναι άλλα από τα εξής: ντόπινγκ, κακή διαιτησία, χουλιγκανισμοί και τα «βρώμικα στοιχήματα» μεταξύ των μεγαλομετόχων των ομάδων. Υπάρχουν αρκετά είδη αθλητισμού και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, τα οποία απασχολούν τον μεγαλύτερο πληθυσμό του κόσμου. Μια υποκατηγορία του μπάσκετ είναι το NBA. Επίσης, υπάρχει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός (Formula 1, Moto GP, Motocross, WRC κ.α.). Επιπροσθέτως, υπάρχουν και τα ατομικά αθλήματα, όπως το τένις, το πινκ πονκ, το μπάτμιντον κ.λ.π.

Λίγα λόγια για το  NBA

nba1

 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες μπάσκετ: το NBA και το Ευρωπαϊκό Μπάσκετ. Εμπνευστής και δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, Τζέιμς Νάισμιθ. Ημερομηνία δημιουργίας – γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 6η Ιουνίου 1946. Το NBA είναι ένα είδος μπάσκετ, που διοργανώνεται στην Αμερική κάθε χρόνο. Πολλοί το θεωρούν καλύτερο, πιο ενδιαφέρον και πιο θεαματικό από το μπάσκετ της Ευρώπης. Ο σπουδαιότερος παίκτης που έχει περάσει από το NBA είναι ο Michael Jordan. Ο Kevin Durant, o LeBron James, o Carmelo Anthony, o Dwyane Wade, o Kobe Bryant και άλλοι πολλοί είναι οι αστέρες και θρυλικοί παίκτες του ΝΒΑ.

Μάλιστα, ο Kevin Durant είναι αυτός που κέρδισε τον τίτλο του MVP της προηγούμενης σεζόν (2013-2014).

Η γενιά του 2014 είναι θεωρητικά η καλύτερη που έχει εμφανιστεί στο ΝΒΑ τουλάχιστον μετά το 2003 (LeBron, Melo, Wade, Bosh κλπ), οπότε χρήσιμο είναι να τη γνωρίσουμε πριν αρχίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο της.

Οι 10 πρώτοι που συμπεριλήφθηκαν στο draft αυτή τη σεζόν είναι:

1. Andrew Wiggins (Cleveland Cavaliers)

2. Jabari Parker (Milwaukee Bucks)

3. Joel Embiid (Philadelphia 76ers)

4. Aaron Gordon (Orlando Magic)

5. Dante Exum (Utah Jazz)

6. Marcus Smart (Boston Celtics)

7. Julius Randle (Los Angeles Lakers)

8. Nik Stauskas (Sacramento Kings)

9. Noah Vonhley (Charlotte Hornets)

10. Elfrid Payton (Orlando Magic)

Επίσης, στο NBA παίζουν και αρκετοί έλληνες παίκτες, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (Milwaukee Bucks), ο οποίος έχει ύψος 2,11, ο Κώστας Κουφός (Memphis Grizzlies), o Νίκος Καλάθης (Memphis Grizzlies) και ο Κώστας Παπανικολάου (Houston Rockets). Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες παίκτες έχουν λαμπρό μέλλον στην ιστορία του δημοφιλέστερου και πιο θεαματικού μπάσκετ σε όλο τον κόσμο, το ΝΒΑ!

 

 

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο Αθληθείτε πάντα και για πάντα

  1. Ο/Η Γιωργος λέει:

    Σαν μεγάλος μπασκετικός φίλαθλος συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα είπατε εκτός από δύο μικρολεπτομέριες. Φέτος ο Lebron James και η καριέρα του καταρρέει. Αυτό το καταλαβαίνουμε από τη διαρκή απουσία του από τους αγώνες και την τάση που έχει να αποφεύγει τους δύσκολους αγώνες με δικαιολογίες τραυματισμών και άλλων προσωπικών προβλημάτων. Η άλλη λεπτομέρια είναι ότι ο Aaron Gordon είναι στην 4η θέση του draft pick ενώ είναι ένας αθλητής που θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τον Blake Griffin. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η θέση του στους Orlando Magic θα απογειώσει την ομάδα.

Σχολιάστε

Top