Μια άλλη εκδοχή…Slamball

slamball

slamball1Την ώρα που πολλοί από εμάς παρακολουθούν Εuroleague  και παίζουν NBA 2K, στην μακρινή Αμερική έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει!

Ο λόγος βέβαια για το Slamball, το παιχνίδι όπου όλοι μπορούν να νιώσουν υπερήρωες. Ακροβατικές φιγούρες, τρελά καρφώματα και συγκρούσεις πέρα από κάθε φαντασία συγκροτούν ένα παιχνίδι συνδυασμό μπάσκετ, ράγκμπι και τραμπολίνων. Η αγάπη του κόσμου ήταν σίγουρη από την αρχή και κορυφώθηκε με την δημιουργία πρωταθλημάτων, διαγωνισμών αλλά και της προβολής μέσω των ΜΜΕ. Με χορηγό τον κολοσσό με το όνομα POWERade, το Slamball ήρθε σίγουρα για να μείνει και να απασχολήσει όλο τον αθλητικό κόσμο.Παρακάτω είναι ένας σύνδεσμος σχετικός με το τι είναι το Slamball!

 

«ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ SLAMBALL “ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΙ»

Όπως πιθανότατα γνωρίζεται το Slamball παίζεται σε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα που περιλαμβάνουν:

 

  • 2 μπασκέτες, μία σε κάθε πλευρά
  • 8 τραμπολίνα, τέσσερα σε κάθε πλευρά σε σχήμα σταυρού (όπως και στην εικόνα)
  • τοιχώματα γύρω από το γήπεδο που εμποδίζουν πιθανούς τραυματισμούς παιχτών αλλά και θεατών

 

Το σύστημα των πόντων δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση αφού οι παίχτες μπορούν να κερδίσουν πόντους μόνο με τρεις τρόπους:

 

  1. το κάρφωμα (στα αγγλικά Slam, από το οποίο πήρε και το όνομα του το παιχνίδι) που μετράει για τρεις πόντους και είναι μία ευκαιρία για τους αθλητές να προσφέρουν θέαμα στο κοινό. Επίσης έχουν γίνει και κατά διαστήματα διαγωνισμοί καρφωμάτων οπού οι καλύτεροι του είδους παίρνουν μέρος σε ένα γεγονός που κόβει την ανάσα!
  2. το δίποντο ή σουτ δύο πόντων που μετράει για δύο
  3. και το τρίποντο ή σουτ τριών πόντων που μετράει για τρείς

 

Την χρονική περίοδο που διανύουμε το slamball δεν είναι τόσο δημοφιλές στη χώρα μας, αλλά σίγουρα θα γίνει με την πάροδο των χρόνων! Βέβαια, είναι ένα άθλημα που εκτός από το ενδιαφέρον του κόσμου που θα προκαλέσει, θα φέρει και πολλά έσοδα στην Ελλάδα, καθώς επίσης και ακόμη περισσότερη ανάπτυξη. Και για να μην ξεχνιόμαστε, στη χώρα μας από τα αρχαία χρόνια ο αθλητισμός είναι ένα από τα κύρια γνωρίσματα που την ξεχωρίζουν… Γι’ αυτό το λόγο, δεν είναι δυνατόν να λείπει από την Ελλάδα ένα τέτοιο φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό άθλημα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top