Η μόδα και το lifestyle σήμερα

century

Αχ, αυτή η μόδα! Αυτές οι ανατροπές της που σε κάνουν να δοκιμάζεις, να τολμάς και σιγά σιγά να εξοικειώνεσαι! Η δύναμη της μόδας είναι αναμφισβήτητα μεγάλη. Έχει απασχολήσει όχι μόνο τους πλούσιους αλλά και τους φτωχούς, όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες, όχι μόνο τους νέους αλλά και τους ηλικιωμένους, όχι μόνο τους νεωτεριστές αλλά και τους συντηρητικούς, όχι μόνο τους λίγους αλλά και τους πολλούς. Το ενδιαφέρον για την μόδα βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος πάντα στόλιζε το σώμα του για να γοητεύσει και να προκαλέσει το άλλο φύλο, να δείξει την δύναμη του στους ομοίους του και στους αντιπάλους του, να αισθανθεί ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, να κερδίσει την αποδοχή των άλλων. Εντούτοις, η μόδα υπάρχει και λειτουργεί μόνο σε κοινωνίες που τα μέλη τους βρίσκονται σε ευημερία και βλέπουν και αντιλαμβάνονται τα πράγματα με πλατύτερη σκέψη και κρίση. Η έννοια της μόδας είναι πολύ πλατιά και επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής μας, από τον τύπο του τσιγάρου και του αρώματος μέχρι τον τύπο των επίπλων και του αυτοκινήτου μας. Καθετί στη ζωή μας επιδέχεται αλλαγή και καινοτομία.

dope 1Παράλληλα η επιστήμη, η τέχνη και η τεχνολογία βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση νέων στοιχείων για να ικανοποιήσουν την επιθυμία του ανθρώπου για νεωτερισμούς και πρόοδο, αλλά και την ματαιοδοξία του για κάτι καινούργιο, να τονώσουν την ψυχική του κατάσταση και την ανάγκη για αλλαγή. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης αυτής δημιουργεί και τον πολιτισμό. Πως θα ήταν δυνατό να υπάρξει αρχαία ελληνική τέχνη και πολιτισμός, αναγεννησιακά πρότυπα, όλα τα ρεύματα της τέχνης, χωρίς τη συνεχή αναζήτηση του καινούργιου από τους ανθρώπους ; Έτσι σήμερα ο άνθρωπος κατάφερε να επινοήσει και να δημιουργήσει. Το να συνδυάζεις τα «ασυμβίβαστα» πια είναι “must”. Η μόδα προκαλεί τη φαντασία μας, εξελίσσεται και γίνεται αντισυμβατική! Αποφασίσαμε λοιπόν να πάρουμε συνέντευξη από τον Αλέξανδρο Πέρρο ο οποίος διευθύνει το DeviceOne ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα ρούχων σε όλη την Θεσσαλονίκη.

Εσείς;; Συμφωνείτε;; Είναι η μόδα λοιπόν ένας συνεχόμενος κοινωνικός παράγοντας που επηρεάζει όχι μόνο την καθημερινότητα των νέων αλλα και μεγαλυτέρων;;

Σχολιάστε

Top