Σχολική εκδρομή- προσκύνημα στη Θάσο

DSC05917

Σχολική εκδρομή, προσκύνημα ή ένας τέλειος συνδυασμός; Το διήμερο 23 & 24 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Θάσο η εκδρομή- προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ , όπου συμμετείχαν 41 μαθήτριες του σχολείου μας, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπ/σης Ευόσμου.

DSC05899

Η ξεχωριστή αυτή  εμπειρία ήταν ωφέλιμη από κάθε άποψη για μαθήτριες της Α και Β Λυκείου και τις συνοδούς καθηγήτριες, Αδελφίδου Σούλα, Νένου Χρυσούλα και Καρασούλη Ασπασία. Δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε την ιστορία του μοναστηριού και κυρίως να έρθουμε σε επαφή με τον τρόπο ζωής των μοναχών και τον αδιάκοπο αγώνα τους για επιβίωση και πνευματική καλλιέργεια. Η φιλοξενία των μοναχουσών ήταν ιδιαίτερα θερμή και φιλική, προφέροντας με ιδιαίτερη προθυμία τον χρόνο τους για συζητήσεις και κάθε βοήθεια που χρειαστήκαμε. Αμέριστη ήταν η συμπαράσταση σ” αυτό το ταξίδι μας του υπεύθυνου καθηγητή, Θεολόγο, κ. Γ. Σαρρηγιαννίδη αφού χωρίς αυτόν η εκδρομή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

DSC05868

Επιπλέον, συμπεριλάβαμε στο ταξίδι μας μια σύντομη επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και τους εξωτερικούς αρχαιολογικούς χώρους με τη συνοδεία ξεναγού, καθώς επίσης και στην πόλη της Καβάλας κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την εξόρμησή μας ενδιαφέρουσα για όλους.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν με τον τρόπο τους στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία!

DSC05891

Σχολιάστε

Top