12226991_763284010448620_4949627096640414239_n

Μία ομάδα νέων ανθρώπων με προβληματισμό για το μέλλον και διάθεση για συμμετοχή αποφάσισε να περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Διοργανώνουν κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, με στόχο να ενεργοποιήσουν τους νέους της περιοχής.Είναι μια παρέα με κοινούς προβληματισμούς αλλά με διαφορετικές καταβολές, σπουδές και ενδιαφέροντα. Κάθε φορά που συναντιούνται συζητάνε για όλα τα άσχημα που τους περικυκλώνουν και ψάχνουν πώς θα τους προσθέσουν νόημα και ομορφιά.
Σύμφωνα με τους ίδιους: «Πήραμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία ομάδα νέων με κύριο στόχο τη διοργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων εντός των ορίων του δήμου Παύλου Μελά, με μοναδικό σύμμαχο το μεράκι μας και βοηθούς τους ανθρώπους που συμμερίζονται τη διάθεσή μας για καινούργια πράγματα».

Βρέθηκαν στα στέκια της περιοχής τους,κάπου στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, συζητώντας με νέους συμπολίτες τους και προσκαλώντας τους να συμμετέχουν στην προσπάθεια τους. Πρόκειται για τους «Π.Ε.Σ. το Δυτικά».

https://www.facebook.com/pestoditika

Ανάμεσα στις δράσεις τους ξεχωρίζει η πρώτη, η «Σούπα Δυτικά»,καθώς και πολλές ακόμη όπως π.χ. η ομάδα έχει προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε μικρά παιδιά που επισκέφθηκαν το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου κατά διαστήματα. Επόμενη δράση στις 28 Ιούνη! «Φως στα δυτικά» στο πλαίσιο του Imagine Thessaloniki.

Σχολιάστε

Top