Τι μαθητής είσαι;

images (2)

Στα χρονιά που έχουμε περάσει στο σχολείο από δημοτικό μέχρι και λύκειο όλοι έχουμε συναντήσει τις παρακάτω κατηγορίες μαθητών. Είναι αυτοί που ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος και σου μένουν στην μνήμη σου ως αναπόσπαστο κομμάτι των σχολικών σου χρόνων.

  1. Οι διαβαστεροί

Είναι αυτοί οι οποίοι ήρθαν στο σχολείο με στόχο να πετύχουν και θα πετύχουν! Θα τους δεις να είναι απορροφημένοι στα βιβλία, στις εργασίες τους και στις σημειώσεις τους. Είναι συνήθως άνθρωποι τακτικοί, σοβαροί, επιμελής και πρόθυμοι να διεκδικήσουν ένα καλό βαθμό

  1. Οι αστυνόμοι της ησυχίας

Είναι τα πιο εκνευριστικά παιδιά που μπορείς να συναντήσεις αφού ο μονός σκοπός τους μέσα στο μάθημα είναι να κάνουν παρατήρηση για τον παραμικρό θόρυβο που θα ακούσουν χωρίς να συνειδητοποιούν τι φασαρία κάνουν οι ίδιοι ότι κάνουν περισσότερη φασαρία. «Σσσςςς μη μιλάτε» είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να ακούσεις από αυτούς

  1. Οι food lovers

Είναι οι τύποι που φαίνεται να λατρεύουν το φαγητό. Είναι αυτοί που αγνοούν τους κανόνες περί απαγόρευσης του φαγητού μέσα στην αίθουσα. Οπότε και να τους κοιτάξεις θα τους δεις σίγουρα με μια μπουκιά στο στόμα. Θέλουν να συνοδεύουν προφανώς το μάθημα τους με μια ζεστή τυρόπιτα χωρίς να τους νοιάζει αν γίνονται ενοχλητικοί.

  1. Οι δήθεν μαθητές

Είναι εκείνα τα άτομα τα οποία βλέπεις χωμένα μέσα στα βιβλία τους και σκέφτεσαι ότι αυτοί διαβάζουν ενώ εσύ χαραμίζεις την ώρα σου χαζεύοντας. Όμως στην πραγματικότητα αν ανοίξεις το βιβλίο τους θα δεις ζωγραφιές και συζητήσεις με τον διπλανό τους παντού!

  1. Οι cool

Είναι η κατηγορία στην οποία εντάσσονται όλοι οι μαθητές οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το μάθημα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πιάσουν νέες φίλιες και να είναι μέσα σε όλα. Τους αρέσει συνήθως να είναι το επίκεντρο όλων και συχνά προσπαθούν να σου πιάσουν την κουβέντα κάπως έτσι: «Γεια! Πειράζει να καθίσω δίπλα σου; Από ποιο τμήμα είσαι;».

Πηγή: http://www.neopolis.gr/typoi-foititwn-vivliothiki/

 

Σχολιάστε

Top