Ρωτήσαμε και μάθαμε

images (1)

Θέσαμε ερωτήματα πρώτα στον εαυτό μας και στη συνέχεια, αφού οργανωθήκαμε, ετοιμάσαμε το ερωτηματολόγιό μας και ξεκινήσαμε για την πρώτη μας έρευνα!

Παρά τις αντιξοότητες, λόγω καιρού ή της επιφύλαξης των περαστικών, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την έρευνα μας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με θέμα την ενημέρωση των νέων στην σημερινή εποχή.

Υπήρχαν, βέβαια, δυσκολίες στην ολοκλήρωση της έρευνας μας, αλλά καθώς οι περισσότεροι ήταν αρκετά συνεργάσιμοι οδηγηθήκαμε στην πραγματοποίηση της με ενθουσιασμό και με μεγάλη χαρά.

Μετά από πολύωρη έρευνα της ομάδας μας, στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας, καταφέραμε να συλλέξουμε ορισμένες πληροφορίες. Υποβάλαμε κάποιες ερωτήσεις σε νέους ηλικίας 15-25 ετών και καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα.

Η πλειονότητα των νέων ενημερώνονται με την βοήθεια του διαδικτύου ενώ λιγότεροι επιλέγουν την ενημέρωση μέσω εφημερίδων και περιοδικών. Αρκετοί νέοι, από ότι πληροφορηθήκαμε από τους ίδιους, ενδιαφέρονται κυρίως για θέματα όπως το Lifestyle, δηλαδή την μόδα, τα κουτσομπολιά και παρόμοια θέματα, και λιγότεροι από αυτούς ενδιαφέρονται για την πολιτική επικαιρότητα.

Κάτι που μας έβαλε σε σκέψεις, ήταν το γεγονός ότι ελάχιστοι νέοι αγοράζουν εφημερίδες/περιοδικά και οι περισσότεροι από αυτούς αγοράζουν σπάνια ή σχεδόν ποτέ. Συνεπώς, οι συνομήλικοι μας, έχουν στενή σχέση με κάθε τι ψηφιακό, ενδιαφέρονται κυρίως για κοινωνικά θέματα και φυσικά η πρόκληση για μια μαθητική εφημερίδα βρίσκεται στην πολυμορφία των άρθρων και στην έγκυρη ενημέρωση η οποία θα προκύψει όχι μόνο από δικές μας έρευνες αλλά κυρίως αποδελτιώνοντας την επικαιρότητα με κριτήριο κυρίως το ενδιαφέρον του  αναγνωστικού μας κοινού.

Η πρόκληση είναι μπροστά μας…

Σχολιάστε

Top