Οι απόψεις των μαθητών… (ερωτηματολόγιο)

ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπ/σης Ευόσμου

ερωτηματολογιο

Στα πλαίσια του project για τη δημιουργία της εφημερίδας μας Τύπος και υπογραμμός… ,αποφασίσαμε να ρωτήσουμε τους συμμαθητές μας ποια είναι η σχέση τους με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Έτσι μπήκαμε στην διαδικασία να ετοιμάσουμε ένα ερωτηματολόγιο του οποίου τα αποτελέσματα σας παρουσιάζουμε παρακάτω ..

πιτα 1

Στην πρώτη ερώτηση ρωτήσαμε τους συμμαθητές μας για το ‘‘Ποια είναι η σχέση των νέων με την εφημερίδα;’’
Οι περισσότεροι απάντησαν πως είναι κακή η σχέση τους με τις εφημερίδες, και μας έκανε ιδιαίτερα εντύπωση πως μόνο ένας μαθητής απάντησε πως έχει καλή σχέση με τον τύπο

Στη δεύτερη ερώτηση αναφερθήκαμε σε κάτι πολύ σημαντικό που πραγματικά θα μας βοηθούσε να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα. Η ερώτηση μας ήταν “Αν ενδιαφέρονται οι νέοι για τα ζητήματα της επικαιρότητας;” Μας χαροποίησε το γεγονός πως οι περισσότεροι μαθητές ήταν θετικοί προς την απάντηση τους ενώ λίγοι ήταν αυτοί που απάντησαν πως ασχολούνται σπάνια με την επικαιρότητα.

πιτα 2

Στην επόμενη ερώτηση μας ,ρωτήσαμε τους μαθητές πιο μέσο επιλεγούν για την ενημέρωση τους. Μας στεναχώρησε αρκετά το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν απάντησε ότι ενημερώνετε από τον τύπο ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών απάντησε ότι επιλεγούν ως τρόπο ενημέρωσης το διαδίκτυο.
Στην συνέχεια, μια άλλη ερώτηση που θέσαμε προς τους μαθητές του σχολείου ήταν τι είδους άρθρα σας ενδιαφέρει να διαβάζετε περισσότερο σε μια εφημερίδα. Το μεγαλύτερο κομμάτι των μαθητών απάντησε ότι ενδιαφέρετε να διαβάζει άρθρα για την επικαιρότητα και να διαβάζει συνεντεύξεις δημοφιλών προσώπων. Επίσης μερικοί ακόμα απάντησαν ότι τους ενδιαφέρουν πολύ τα άρθρα σχετικά με την μόδα,τα ζώδια και τα θέματα της τεχνολογίας.

Στην τελευταία ερώτηση, που σχετιζόταν με το αν είναι χρήσιμη μια εφημερίδα στο σχολείο μας, η πλειοψηφία των μαθητών απάντησε θετικά  στην ερώτηση αυτή (67%) ενώ μικρο ποσοστό των μαθητών απάντησε αρνητικά (33%).

πιτα 3

2 σχόλια στο Οι απόψεις των μαθητών… (ερωτηματολόγιο)

  1. Ο/Η Ευαγγελία Σειρά λέει:

    Εμπρός λοιπόν! Γεμίζετε ένα μεγάλο κενό. Ο κόσμος σας θέλει!!!!

Σχολιάστε

Top