The Τheory of Everything

the

   Η θεωρία των πάντων είναι βρετανική βιογραφική , δραματική , αισθηματική ταινία παραγωγής 2014.

   Η ταινία είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία Τζέιν   Γουάιλντ Χόκινγκ και αφηγείται τη σχέση της με τον πρώην σύζυγο της ,βασισμένη στο βιβλίο της  τον θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ καθώς και τη διάγνωση του με τη νόσο του κινητικού νεύρωμα και την επιτυχία στη φυσική .

    Ο Στίβεν Χόκινγκ είναι Βρετανός φυσικός , κοσμολόγος , συγγραφέας και διευθυντής ερευνών στο κέντρο θεωρητικής κοσμολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ . Στην πορεία της ζωής του ο Στιβεν άρχισε να πάσχει από την νόσο του κινητικού νευρώνα , αυτή η κατάσταση είχε εξελιχθεί  κατά την διάρκεια των ετών . Ο Στιβεν είναι σχεδόν εξολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνεί μέσω συσκευής παράγωγης ομιλίας .

    Η ταινία αυτή έχει βραβευθεί με πέντε βραβεία Όσκαρ , με τέσσερα βραβεία Χρυσών Σφαιρών και με τρία βραβεία Screen Actors Guild Awards

    Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μπέρμαν ο οποίος ήταν καθηγητής του Στιβεν στην φυσική είχε πει ότι << ήταν αρκετό για αυτόν να ξέρει ότι κάτι μπορούσε να γίνει , και μπορούσε να το κάνει χωρίς να δει πως οι άλλοι άνθρωποι το έκαναν >>, επίσης ο Μπέρμαν ανέφερε ότι μια αλλαγή προέκυψε στον Στιβεν κατά την διάρκεια του δευτέρου και τρίτου έτους , όταν κατέβαλε περισσότεροι προσπάθεια <<να ειναι ενα απο τα  αγορια>>. Ο Στιβεν αργότερα αποφάσισε να συμμετάσχει στην λέσχη κωπηλασίας , ο προπονητής της κωπηλασίας είχε διαπιστώσει ότι ο Στιβεν καλλιέργησε μια εικόνα παράτολμου , οδηγώντας το πλήρωμα σε επικίνδυνες διαδρομές που κατέληξαν σε κατεστραμμένες βάρκες .

Trailer ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=Salz7uGp72c

Πηγή : Βικιπαιδεια

Συντάκτες :
Άννα Μαρία Καραγκιοζίδου
Βασίλης Ζαχαρόπουλος
Μιχάλης Ηλιάδης

 

Σχολιάστε

Top