Από τα Σεπόλια στα σαλόνια

12

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1994 στου Ζωγραφου.Είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής  με καταγωγή από την Νιγηρία. Παρά το γεγονός ότι είναι στην καταγωγή Νιγηριανός , δεν έχει τη νιγηριανή ιθαγένεια. Απέκτησε και επίσημα την πλήρη ελληνική ιθαγένεια στις 9 Μαΐου του 2013 . Έχει ύψος 2,11 μ. και παίζει στις θέσεις του Small forward  και του Shooting guard.Ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε την καριέρα του από το Φιλαθλητικό στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης. Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ήρθε όταν επιλέχθηκε στο NBA Draft 2013, στη θέση 15, από τους  Milwaukee Bucks

Έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια, τον Φράνσις και τον Θανάση (ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη ισπανική ομάδα   MK Ανδόρρα), καθώς και δύο νεότερα αδέλφια τον Κώστα και τον Αλέξη. Με τον Θανάση έπαιζαν μαζί στον Φιλαθλητικό και ακόμη αγωνίστηκαν μαζί στο All-Star παιχνίδι του 2013 ενώ ο Φράνσις έχει παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη Νιγηρία ,ενω ο Κώστας άρχισε να παίζει επίσημα στον Φιλαθλητικό κατά τη διάρκεια 2013-14. Όλα τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έχουν παίξει μπάσκετ στο Φιλαθλητικό.

Το «ματς της ζωής του» έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εναντίον της Washington. Ο Έλληνας διεθνής Forward με 39 πόντους (ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της 14ης νίκης του Milwaukee στο πρωτάθλημα, με 123-96 επί των ‘’πρωτευουσιάνων’’. Σε μόλις 32 λεπτά, πέρα των 39 πόντων ο Γιάννης «μάζεψε» 8 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ και έκανε 1 κόψιμο κάνοντας τα πάντα στο παρκέ. Περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος ο τεχνικός των «ελαφιών», Jason Kidd, τον απέσυρε στον πάγκο, γεγονός που ανάγκασε όλους τους οπαδούς των γηπεδούχων να σηκωθούν όρθιοι και να τον αποθεώσουν.

 

Σωκράτης Εμμανουηλίδης

Ιορδάνης Σπυρίδης

Νικόλαος Συμεωνίδης

Παναγιώτης Γιαννούδης

Σχολιάστε

Top