Σκεφτείτε πριν δράσετε!!!

Είναι πολύ δυσάρεστο για μερικούς εφήβους να δέχονται μια άσχημη αντιμετώπιση από τους συμμαθητές τους επειδή διαφέρουν είτε στην εθνικότητα είτε στην εμφάνιση είτε στις ικανότητες τους. Όλοι θα πρέπει να δείξουν κατανόηση στο ότι είμαστε διαφορετικοί. Ο καθένας έχει ξεχωριστά χαρίσματα και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Πιο συγκεκριμένα, ο εκφοβισμός συμπεριλαμβάνει σωματική βία, απειλές, εκβιασμούς, διάδοση φημών, σαρκαστικά παρατσούκλια, αποκλεισμό από σχολικές και κοινωνικές δραστηριότητες, βιντεοσκόπηση ιδιωτικών στιγμών, κλοπή και καταστροφή αντικειμένων του θύματος.

thinking
Αίτιες για να συμβεί ένα τέτοιου είδους γεγονός είναι:

* χαμηλή αυτοεκτίμηση

* μέτριες σχολικές επιδόσεις

* κακή ανατροφή

* οικογενειακά προβλήματα (έντονες συγκρούσεις)

* προσωπικές δυσκολίες (αρνητικά συναισθήματα πχ. θυμός, θλίψη, απογοήτευση)

Πριν προκαλέσουμε ένα τέτοιο συμβάν πρέπει να μπούμε στην θέση του θύματος μας και να σκεφτούμε πως θα νιώθαμε αν ήμασταν εμείς τα θύματα.

Σε περίπτωση που βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση (του θύματος) θα πρέπει να ενημερώσουμε τους γονείς και τους καθηγητές μας για να μας συμβουλέψουν για να το ξεπεράσουμε. Σίγουρα δεν πρέπει να έχουμε αρνητικές σκέψεις άλλα να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με ψυχραιμία. Πάντα υπάρχει λύση. Και πάντα να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας:

ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ, ΌΛΟΙ ΊΣΟΙ!!!

Μπούρικα Κυριακή – Ρόγκα Εβίτα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης