«Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ» των Μιχάλη Ραφτόπουλου, Φίλιππου Πλουμή

hqdefault

Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι ένας γρίφος. Κάθε πλευρά του κύβου αποτελείται από 9 μικρά τετράγωνα του ίδιου χρώματος, διαφορετικό σε κάθε πλευρά. Περιστρέφοντας τις πλευρές του, ανακατεύονται τα μικρά τετραγωνάκια. Σκοπός είναι να καταφέρεις να γυρίσεις και πάλι τον κύβο από την ανακατεμένη στην αρχική του μορφή. Πρωτοβγήκε στην αγορά από την εταιρία Rubik, αλλά αργότερα ιδρύθηκαν πολλές άλλες που ειδικεύονταν στη παραγωγή αυτού.
Προκειμένου να λύσει κανείς αυτόν τον γρίφο, πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη σειρά αλγορίθμων. Σύμφωνα με αυτήν τη σειρά, στην αρχή πρέπει να λύσεις την μία βάση που έχεις ορίσει σαν “πάνω”. Ύστερα λύνεις τα μισά των 4 γύρω – γύρω πλευρών. Τέλος, λύνεις την “κάτω” βάση και τα άλλα μισά των γύρω – γύρω πλευρών.
Ο λόγος που μας αρέσει τόσο πολύ ο κύβος είναι επειδή δεν σταματά να είναι ποτέ μια πρόκληση, δηλαδή, όσες φορές και να τον λύσεις μπορείς πάντα να τον μπερδέψεις για να τον ξαναλύσεις. Επίσης είναι εύκολο να τον κουβαλήσεις οπουδήποτε. Τέλος, είναι πολύ ωραίος τρόπος για να περνάς το χρόνο σου.

Σχολιάστε

Top