«Αναζητώντας στο www» των Μπούρα Βασιλική, Νταλαμπίρα Δανάη, Παγώνα Εβίτα, Παυλοπούλου Ζωή

search-clipart-internet-search-clipart-1

Στο σημερινό μάθημα (6/12/2016) μέσα στην αίθουσα ψηφιακής συνεργασίας του σχολείου μας (αίθουσα 205), μάθαμε σημαντικά πράγματα για τη σωστή χρήση του Διαδικτύου. Αρχικά ενημερωθήκαμε ότι για τη σωστή αναζήτηση και την εύρεση έγκυρων πληροφοριών πρέπει να πληκτρολογούμε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά. Στη συνέχεια καταλάβαμε πως θα ήταν καλό να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες που βρήκαμε και να τις διασταυρώνουμε με άλλες έγκυρες πηγές. Όταν καταλήγουμε στις πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουμε και τις καταγράψουμε, οφείλουμε στην εργασία που θα τις αξιοποιήσουμε, να αναφέρουμε τον δημιουργό τους ή την πηγή από την οποία τις αντλήσαμε. Με αυτόν τον τρόπο δεν παραβιάζουμε τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών των πληροφοριών.

Την ώρα του μαθήματος ασχοληθήκαμε επίσης με τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο αναζήτησης, στην μηχανή αναζήτησης της Google. Δηλαδή μάθαμε μερικούς τελεστές αναζήτησης (π. χ. OR, –, .org, .edu, .gov) οι οποίοι κάνουν την αναζήτηση μας αποτελεσματικότερη. Ταυτόχρονα μάθαμε να αξιοποιούμε τη δυνατότητα που έχουμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία στην αναζήτηση εικόνων.

Αυτό το μάθημα πραγματικά ήταν πολύ χρήσιμο και δημιουργικό και είναι σίγουρο πως στις επόμενες εργασίες μας θα εφαρμόσουμε όλες αυτές τις καινούριες γνώσεις!

Δραστηριότητα παραγωγής λόγου στο πλαίσιο μικροδιδασκαλίας (διδάσκουσες: Κοντοπίδη Ε., Μαντή Δ.)

Σχολιάστε

Top