Θεραπεία για τον καρκίνο!!!

assets_LARGE_t_420_54525873_type13145

του Γιώργου Σαρόγλου (Α3)

 

Στις μέρες μας δυστυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσβάλλονται από τη νόσου του καρκίνου, η οποία σε αρκετές της μορφές είναι θανατηφόρα. Υπάρχουν όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ νέα. Με τη ραγδαία ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας ο καρκίνος μοιάζει να μην είναι πια και τόσο “ανίκητος”! !!

Οι επιστήμονες μετά από πολλαπλές έρευνες ισχυρίζονται πως πλέον «ο καρκίνος δεν σημαίνει και απαραίτητα θάνατο», ενώ υποστηρίζουν πως «έχουν ήδη δημιουργηθεί φάρμακα, τα οποία μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή του». Συγκεκριμένα, αναπτύσσονται ειδικά φάρμακα προορισμένα να θεραπεύσουν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Τα φάρμακα αυτά έχουν ήδη δοκιμαστεί σε ποντίκια, ώστε να ελεγχθούν οι παρενέργειες, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και σε ανθρώπους κατά την επόμενη τετραετία. Οι ογκολόγοι, οι ερευνητές, αλλά και οι ασθενείς είναι αισιόδοξοι και ελπίζουν στην αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αυτών το γρηγορότερο δυνατόν.

Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός πως οι επιστήμονες-ερευνητές αξιοποιούν τις γνώσεις, την εμπειρία και την εξυπνάδα τους για να βοηθήσουν τους συνάνθρωπους μας  που υποφέρουν. Αποτελούν σίγουρα παράδειγμα για όλους μας και αξίζουν συγχαρητήρια.

ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν, ΚΟΥΡΑΓΙΟ αλλά και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ σε όλους αυτούς που νοσούν… Σίγουρα, σε πολύ λίγα χρόνια ο εφιάλτης αυτής της ασθένειας  θα είναι παρελθόν!!!

 

Πηγές:

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/brikan_tyxaia_therapeia_gia_90_ton_eidon_karkinou-64270340/    

http://www.ert.gr/stis-exelixis-gia-ti-therapia-tou-karkinou-anaferonte-i-ellines-ogkologi/

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top