Πήλιο: η εξόρμησή σου για αυτές τις διακοπές!!!

πηλιο

της Μ. Λιάπη

Το Πήλιο αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό για διακοπές… παντός καιρού.

Αν είσαι λάτρης του βουνού, δεν πρέπει να χάσεις τις χειμωνιάτικες αθλοπαιδιές στο βουνό του Πηλίου. Εκτός από το “ski” και το “snowboard”, μεγάλη χαρά δίνει σε όλους μας ο μοναδικός και πολυαγαπημένος χιονοπόλεμος. Επίσης, αν πας καλοκαίρι, μην απογοητευτείς, γιατί τα καταπράσινα βουνά θα σε αποζημιώσουν. Η καλοκαιρία θα σου επιτρέψει να απολαύσεις τις διάφορες διαδρομές στο βουνό με Mountain Bike.

Για σένα, που οι διακοπές ισοδυναμούν με θάλασσα, η εσωτερική πλευρά του Παγασητικού κόλπου θα σου φανεί το καλύτερο μέρος, εκεί όπου η ακύμαντη θάλασσα δίνει την δυνατότητα για θαλάσσια sports. Φυσικά, για όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, οι παραλίες του Αιγαίου θα του φανούν το ιδανικό μέρος. Εκεί μπορεί να συμμετέχει σε αθλήματα όπως η κωπηλασία και η ιστιοπλοΐα, τα οποία είναι οι κύριες δραστηριότητες των Βολιωτών. Τέλος, τα θαλάσσια ταξί μπορούν να σε “πετάξουν” μέχρι την Σκιάθο που είναι απέναντι.

Το καλό οδικό δίκτυο της περιοχής παρέχει τη δυνατότητα για άνετες μετακινήσεις, εκτός και αν οι στροφές σε ζαλίζουν. Ακόμη, όμως, και αν ζαλιστείς, το γευστικότατο παραδοσιακό φαγητό θα σε αποζημιώσει. Μην παραλείψεις, βέβαια, να δοκιμάσεις τη σπεσιαλιτέ της περιοχής, το πικάντικο σπετζοφάϊ, καθώς και τα γλυκά του κουταλιού, που θα σε συνεπάρουν με τη γεύση τους.

Τέλος, η διαμονή σου εκεί δεν θα είναι ούτε για μια στιγμή βαρετή, αφού μικρά παραδοσιακά ξενοδοχεία περιμένουν να τα ανακαλύψεις, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι του Πηλίου θα σε υποδεχθούν εγκάρδια δείχνοντάς σου τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία.

Σχολιάστε

Top