ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

IMG_1560

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

    Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος <<Ελλάδα – Ιταλία: Δύο λαοί με κοινή πολιτιστική κληρονομιά : Una faccia, una razza>>, 40 μαθητές του σχολείου μας επισκεφθήκαμε την Ιταλία με συνοδούς καθηγητές την κ. M. Βαληλή, την κ. Ε. Καρρά και τον κ. Σ. Ποντίκα.

Η επίσκεψή μας  ξεκίνησε τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και διήρκησε ως την Πέμπτη 3 Απριλίου. Αναχωρήσαμε  αεροπορικώς το μεσημέρι της Δευτέρας από το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και φτάσαμε σε λίγες ώρες  στο Αεροδρόμιο «Ciampino»  της Ρώμης. Αμέσως ξεκινήσαμε την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο της «Αιώνιας Πόλης». Επισκεφθήκαμε τον Λόφο Παλατίνο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τις Αυτοκρατορικές Αγορές, το Κολοσσαίο, το Καπιτώλιο και την Piazza Venezia. Aργά το απόγευμα τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο Romanico Palace που βρίσκεται δίπλα στη Via Veneto. Έτσι, το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε τις βόλτες μας στους δρόμους της Ρώμης και να δούμε την Piazza Barberini, την Fontana del Tritone και να καταλήξουμε στην Fontana di Trevi, για να απολαύσουμε το θέαμα και να κάνουμε τις ευχές μας, ρίχνοντας νομίσματα…

Την Τρίτη το πρωί περπατήσαμε μέχρι την Piazza di Spagna, Trinita’ dei Monti, την Via dei Condotti με το ιστορικό Caffe’ Greco, την Via del Corso, όπου κάναμε τα ψώνια μας. Το μεσημέρι πήγαμε στο Βατικανό, περιηγηθήκαμε στα μουσεία του, στο Βωμό του Αυγούστου και τον Άγιο Πέτρο. Είδαμε το Castel Sant’Angelo, την Piazza dei Tribunali, την Piazza Cavour και στο τέλος την Piazza Navona.

Την Τετάρτη επισκεφτήκαμε  τη Φλωρεντία, αφού προηγουμένως  είδαμε το γήπεδο της Roma, «Olimpico». Φτάνοντας το μεσημέρι στη Φλωρεντία που μοιάζει με ανοιχτό μουσείο, ξεναγηθήκαμε στην πόλη, επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο, το Duomo, το Uffici, την Piazza della Signoria και το Ponte Vecchio. Τον ελεύθερο χρόνο μας  κάναμε τα ψώνια μας στην αγορά. Το βράδυ επιστρέψαμε  στη Ρώμη και αργά περπατήσαμε μέχρι τη φωτισμένη Fontana di Trevi και την Piazza di Spagna, η οποία  μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, και την Πέμπτη το πρωί αναχωρήσαμε για το Αεροδρόμιο «Ciampino» με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Περάσαμε υπέροχα! Ήταν ένα ταξίδι που θα θυμόμαστε πάντα!

 

                                                       Τερζίδης Ηλίας, Γιώργος Τσεφερεκλής

 

IMG_1460

IMG_1592

IMG_1645

IMG_1653

IMG_1683

IMG_1725

IMG_1601

IMG_1696

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης