Οι μαθητές καταγγέλλουν!

ImageHandler.ashx

Αξιότιμοι  κύριοι Διευθυντές στων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών,

το συμβούλιο της τάξης μας επιθυμεί, μέσω αυτής της επιστολής, να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την ελληνική τηλεόραση και τα προγράμματά της. Κατά την άποψή μας αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα. Αντιθέτως, ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν, να ψυχαγωγούν και να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες των τηλεθεατών.

Καταρχάς, τα δελτία ειδήσεων δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα αντικειμενικά αλλά παραπληροφορούν και ασκούν προπαγάνδα. Στόχος τους, άλλωστε, είναι τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης,  με αποτέλεσμα ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία να μετατρέπονται σε ένα κακόγουστο θέαμα.  Επιπρόσθετα,  μέσω των ψυχαγωγικών εκπομπών καλλιεργείται ένα κλίμα γενικής ευφορίας  και διαστρεβλώνεται η αλήθεια.  Μικρά και ασήμαντα γεγονότα υπερπροβάλλονται με στόχο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα καθημερινά του προβλήματα.

νουμερα_τηλεθεασης_by_plus

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής από διάφορες ψυχαγωγικές εκπομπές. Πριν από λίγα χρόνια, για παράδειγμα, υπήρχε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης γινόταν αντικείμενο χλευασμού, καθώς η παρουσιάστρια του έθετε ερωτήσεις στις οποίες απαντούσε με ένα ναι ή όχι και ο ανιχνευτής έδειχνε αν η απάντησή του ήταν ψευδής ή αληθής. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά τέτοια τηλεπαιχνίδια  και εκπομπές που μετατρέπουν τη ζωή του ανθρώπου σε φθηνό θέαμα και προσπαθούν να υποβιβάσουν τη νοημοσύνη του τηλεθεατή.

Θεωρούμε αναγκαίο να απουσιάζουν τέτοιου είδους προγράμματα από τη τηλεόραση και να δημιουργηθούν εκπομπές μέσω των οποίων ο θεατής θα αναπτύσσει την κριτική του ικανότητα και θα διευρύνει στους πνευματικούς του ορίζοντες.

                                                                                       Με τιμή

                                                το συμβούλιο της Β΄ Τάξης του 1ου  Γυμνασίου Ευόσμου

Ματίνα Κουτσιούκη, μαθήτρια της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης