Μπάτρσα-Μπάγερν: ένας πρόωρος τελικός

FBL-EUR-C1-BARCELONA-BAYERN

Το εισιτήριο για τον τελικό του UEFA Champions League διεκδίκησαν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου με τους Μπλαουγκράνα να είναι οι νικητές στην πρώτη μονομαχία με τους Βαυαρούς (6/5).   Το τελικό 3-0 δίνει τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία θα αγωνιστεί για την πρόκριση στο Allianz Arena  την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Λιονέλ Μέσι  έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης (77 γκολ) λυγίζοντας την άμυνα των Βαυαρών δύο φορές, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο για μόλις ένα γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο δε σημειώθηκε κανένα γκολ παρά τις κλασικές ευκαιρίες που είχαν και οι δύο ομάδες, τρεις η γηπεδούχος και μία η φιλοξενούμενη.   Ο Νόιερ σταμάτησε και τον Σουάρεζ και τον Ντάνι  Άλβεζ σε δύο περιπτώσεις τετ-α-τετ, ενώ ο Νεϊμάρ βρέθηκε στη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Σουάρεζ αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε αμυντικό της Μπάγερν και βγήκε άουτ.  Η Μπάγερν έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Λεβαντόφσκι  που αστόχησε σχεδόν εκ επαφής μετά από σέντρα… λουκούμι του μαχητικού Μίλερ.

messi

            Στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ρεσιτάλ ο Μέσι.  Με σουτ έξω από την περιοχή (77΄) και ατομική ενέργεια που μπέρδεψε και …ξάπλωσε τον αμυντικό Μπόατενγκ (80΄)  σημείωσε τα δύο γκολ της Μπάρτσα. Ο ίδιος έδωσε στο 94΄ φανταστική διαγώνια πάσα στον Νεϊμάρ που σκόραρε…παίρνοντας τη δική του εκδίκηση για τη βαριά ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο άλλος ημιτελικός Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης έληξε με 2-1 υπέρ της μεγάλης κυρίας του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η πρόβλεψή μας για τον τελικό;  Ρεάλ – Μπαρστελόνα!

Δουλαβέρης Νικόλαος και Παυλίδης Βασίλειος, μαθητές της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης