«Η πολυφυλετική σύνθεση της Θεσσαλονίκης (15ος – 21ος αι.)»: ανιχνεύοντας τα ίχνη των φυλετικών κοινοτήτων που έζησαν στην πόλη μας…

ΚΟΛΑΖ2

  «Η πολυφυλετική σύνθεση της Θεσσαλονίκης (15ος – 21ος αι)» είναι ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας. Οι συναντήσεις μας ξεκίνησαν στις αρχές του Νοέμβρη και ολοκληρώθηκαν στις 08/05/2015.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποιήσαμε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Πρώτα – πρώτα γνωρίσαμε την ιστορία της Θεσσαλονίκης  και τον ρόλο των τριών βασικότερων φυλετικών κοινοτήτων (χριστιανικής, μουσουλμανικής, εβραϊκής)  που έζησαν σε αυτήν από τον 15ο αι. – 21ο αι. και ανιχνεύσαμε την ιστορία του τόπου και των κατοίκων του Ευόσμου από τον 18ο αι. – 21ο αι. Από μπροστά μας πέρασε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και video των αρχών του 20ου αι. Παράλληλα, διαβάζαμε λογοτεχνικά κείμενα με περιεχόμενο σχετικό με το θέμα μας και ταξιδεύαμε στο χθες της πόλης μας … Κάναμε ομαδικές εργασίες και τις παρουσιάσαμε στην ολομέλεια της ομάδας. Μας επισκέφτηκαν και ειδικοί, για να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μας. Ακόμη, επισκεφτήκαμε το Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάναμε μια περιήγηση σε γειτονιές του Ευόσμου, για να προσεγγίσουμε εμπειρικά – βιωματικά όσα διαβάζαμε στα βιβλία… και βγάλαμε  πολλές φωτογραφίες. Ετοιμάσαμε και μια φωτοϊστορία που αποδεικνύει τα πεπραγμένα μας.  Τέλος, η αυλαία του Προγράμματός μας έπεσε με τη απονομή Βεβαιώσεων Συμμετοχής  από  τις υπεύθυνες καθηγήτριες του Προγράμματος.

                                                                                      Καλό καλοκαίρι!

 

 

Για να δείτε την ταυτότητα και τα πεπραγμένα μας πατήστε εδώ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης