Αθλητισμός : Δώρο Ζωής

αρχείο λήψης 2

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η καθημερινότητα των παιδιών είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού τόσο το σχολείο όσο και τα φροντιστήρια απαιτούν  πολλές ώρες μελέτης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος γι΄αυτά.  Τα περισσότερα παιδιά επιλέγουν στον λίγοελεύθερο χρόνο που διαθέτουν να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή να ασχοληθούν με το ίντερνετ και τα βιντεοπαιχνίδια, καταναλώνοντας πρόχειρο φαγητό, όπως γαριδάκια, ποπκορν και σοκολάτες. Έτσι, η ζωή τους γίνεται καθιστική και τα ίδια παχύσαρκα και αντικοινωνικά. Αυτός, όμως, ο τρόπος ζωής θα επηρεάσει και τη μελλοντική τους ζωή και θα τα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα υγείας, αλλά και συμπεριφοράς.

images (2)

Η λύση για όλα αυτά δεν είναι άλλη από τον «αθλητισμό». Με την άθληση τα παιδιά αποκτούν μια καλή φυσική κατάσταση, δηλαδή μυϊκή δύναμη, ταχύτητα, αντοχή, ευκινησία και ευστροφία, γίνονται λιγότερο ευάλωτα στις ασθένειες, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα. Επιπλέον, η ενασχόληση με τον αθλητισμό ψυχαγωγεί τα παιδιά, τα γεμίζει με αυτοπεποίθηση, τα κάνει πιο κοινωνικά, τα μαθαίνει να αγαπούν τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους ανθρώπους.

images

Σύμφωνα με τα παραπάνω,  ο «αθλητισμός» είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος στον εαυτό του, γιατί, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες, νους υγιής εν σώματι υγιεί !

images (1)

 Κυπραίου Στεφανία, μαθήτρια της Α΄Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης