Aν έχεις ταλέντο, φαντασία και έμπνευση διάβαινε…

Ben-Wilson-Chewing-Gum-man-123 (1)

Οι καλλιτέχνες είναι δημιουργικοί και ευφάνταστοι, αλλά  ορισμένοι από αυτούς είναι πιο χαρισματικοί από τους υπόλοιπους… Τρεις από τους πιο εκπληκτικά δημιουργικούς καλλιτέχνες είναι οι ακόλουθοι :

Ben-Wilson-Chewing-Gum-Artist

BenWilson

O  Ben Wilson  είναι Άγγλος ζωγράφος που δημιουργεί ζωγραφιές πάνω σε κομμάτια μασημένης μαστίχας. Η μαστίχα ζεσταίνεται με ένα φλόγιστρο και ύστερα τοποθετείται βερνίκι πάνω της, προτού τη ζωγραφίσει ο Ben με ακρυλική μπογιά. Τα θέματα των έργων  του ποικίλουν : από σχέδια ζώων και λουλουδιών μέχρι και πορτρέτα βρίσκει κανείς. Συχνά παίρνει παραγγελίες από ντόπιους κατοίκους να ζωγραφίσει καθημερινές σκηνές. Μέχρι σήμερα έχει ζωγραφίσει πάνω από 10.000 κομμάτια μαστίχας στα πεζοδρόμια του Λονδίνου. Είναι από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αγγλίας και συχνά πολλοί περαστικοί σταματούν, για να θαυμάσουν τον καλλιτέχνη την ώρα που δημιουργεί τα έργα τέχνης του.

 

Saimir Strati

 Saimir Strati

Saimir_Strati_leonardo_da_vinci_0

O Saimir Strati είναι Αλβανός καλλιτέχνης που φτιάχνει καταπληκτικά ψηφιδωτά, χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά, πολλές φορές άχρηστα υλικά όπως: οδοντογλυφίδες, καρφιά, φελλούς, τσόφλια αυγών, CDs. Οι τεράστιες σε διαστάσεις και θαυμαστές δημιουργίες του τον έχουν κάνει έναν από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες ψηφιδωτών σε όλο τον κόσμο. Ο Strati μπήκε στο βιβλίο Guinness το 2006, καθώς χρησιμοποίησε 50.000 καρφιά πάνω σε μία επιφάνεια 8 τετραγωνικών μέτρων και με αυτά έφτιαξε το πρόσωπο του Leonardo daVinci. Ένα ακόμη θαυμάσιο έργο του είναι το Reinless Spirit που παριστάνει ένα άλογο φιλοτεχνημένο με ενάμισι εκατομμύριο οδοντογλυφίδες. Και αυτό το ψηφιδωτό τού  έδωσε άλλη μια θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness το 2007. Συνολικά, ο Saimir Strati τρεις φορές έλαβε θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

 

JD_Public_Lecture

 

John Dalsen

absolut_dahlsen_1

Dahlsen_plastic_lge

Ο John Dalsen είναι Αυστραλιανός καλλιτέχνης για τον οποίο ισχύει η φράση : «τα σκουπίδια  ενός είναι θησαυρός κάποιου άλλου». Για χρόνια αυτός ο δημιουργικός και δραστήριος καλλιτέχνης τριγυρίζει στις παραλίες της Αυστραλίας και αναζητά άχρηστα υλικά, για να τα μετατρέψει σε αυτό που θεωρεί «περιβαλλοντική τέχνη». Ο  John έχει δημιουργήσει γλυπτά σε φυσικό μέγεθος από σαγιονάρες, πλαστικά παπούτσια, αφρολέξ και ξύλα. Ο καλλιτέχνης ελπίζει ο κόσμος να βρει ενδιαφέρουσα την τέχνη του και ταυτόχρονα να λάβει ένα περιβαλλοντικό μήνυμα σε μια εποχή που το περιβάλλον απειλείται καθημερινά…

Κομνηνάκη Ευγενία, Καρακόλη Ιωάννα, μαθήτριες της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης