Βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου στον Ευγένιο Τριβιζά

det_rsz_tribizas

Με το ηλεκτρονικό του  βιβλίο «Little Emily/Το κοτσάνι του πετροκέρασου»  κέρδισε ο γνωστός συγγραφέας το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards, που θεωρούνται ο πιο σημαντικός φορέας βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου στις Η.Π.Α.

em-1_2

            Εκείνο που συζητήθηκε ιδιαίτερα ήταν ότι κέρδισε και την Disney, που διεκδικούσε βραβείο στον διαγωνισμό με το «Story Central» , ενώ υποψήφιο ήταν και το  «My Little Poney» των Digital Playdates.

Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται στον θαυμαστό Πλανήτη των Χρωμάτων, που έχει δύο μόνο κατοίκους, τον Αλέξη Πτωτιστή, τον χαρούμενο ζωγράφο, και την κόρη του, τη Ζωή.  Ο Αλέξης έχει ζωγραφίσει ολόκληρο τον πλανήτη μόνο και μόνο για χάρη της μικρής του κόρης. Κάποιος όμως φθονεί τον μαγευτικό πλανήτη τους και προσπαθεί να τον καταστρέψει. Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον φθονερό και ύπουλο Μουτζούρωνα, έναν μάγο που, επειδή ξέρει να ζωγραφίζει μόνο νεκρές φύσεις, έχει αποφασίσει να σκοτώσει όλες τις φύσεις του κόσμου για να τις ζωγραφίσει.

em-4_0

 

em-5_0

Το ηλεκτρονικό βιβλίo του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Στην ελληνική εκδοχή τη συναρπαστική ιστορία ζωντανεύει η φωνή της γνωστής ηθοποιoύ  Όλιας Λαζαρίδου.

Πηγές: http://www.iefimerida.gr/news/250589/vraveio-kalyteroy-diadrastikoy-vivlioy-gia-ton-eygenio-triviza-nikise-akoma-kai-tin

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=231558

 

Κυρατζή Χριστίνα και Γιάνναρου Ελευθερία, μαθήτριες της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης