Ελεύθερος ο Πάτρικ, το αρκουδάκι που μεγάλωσε ο Αρκτούρος

ΠΑΤΡΙΚ

Ελεύθερος στη φύση αφέθηκε ο Πάτρικ, το τυχερό αρκουδάκι που βρέθηκε ορφανό στο Βροντερό Φλώρινας και δέχτηκε για ένα χρόνο τις περιποιήσεις και τη φροντίδα της οργάνωσης Αρκτούρος.

Το αρκουδάκι, το οποίο είχε βρεθεί να περιφέρεται μόνο του σε ηλικία μερικών εβδομάδων, παρέμεινε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της οργάνωσης, με τους φροντιστές να του μαθαίνουν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση, όπως θα του τα μάθαινε η μητέρα του.

Αυτήν τη φορά το πρόγραμμα περίθαλψης του Πάτρικ παρατάθηκε κατά δύο μήνες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα δεν τον επέτρεψαν  να πέσει σε χειμερία νάρκη. Έτσι, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις η επανένταξη γινόταν μέσα στον χειμώνα και το αρκουδάκι παρέμενε για ένα μεταβατικό στάδιο  σε φωλιά διαχείμασης, αυτή τη φορά η επανένταξη έγινε απευθείας στο δάσος.

Ο Πάτρικ, ο οποίος  έχει φτάσει πλέον τα 45 κιλά, ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε σε δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές, ενώ του άφησαν τροφή, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πρώτες ημέρες που θα ζει ελεύθερος στην αγκαλιά της φύσης.

Ο «Αρκτούρος» βέβαια θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Πάτρικ μέσω ενός κολάρου-πομπού που του έχουν τοποθετήσει.

 

Πηγή : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διακάκη Ανθή, Φιλίππου Μαρία, μαθήτριες της Γ΄ και Α΄ Τάξης αντίστοιχα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης