Τα 10 σημαντικότερα δικαιώματα των ανηλίκων στο διαδίκτυο

TOP10_SAFEINTERNET_INFOGRAPHIC2

Η λίστα των top 10 δικαιωμάτων των ανηλίκων στο διαδίκτυο αναδείχθηκε από ένα online ερωτηματολόγιο της Δράσης του ΕΚΑΔ.

Με 83,8% ξεχωρίζει στην πρώτη θέση το δικαίωμα της προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Ακολουθεί με 58,2% το δικαίωμα του ελέγχου στα δεδομένα που αναρτούν.

Τρίτο με 57,8% το δικαίωμα να μην παρενοχλούνται από επιτήδειους στο Διαδίκτυο, παρόμοιο με το επόμενο, το δικαίωμα να μπορούν να αναφέρουν εύκολα ύποπτες ή ενοχλητικές συμπεριφορές στους διαχειριστές των εκάστοτε ιστοχώρων (με 52,8%).

Ακολουθεί στην πέμπτη θέση με 50,1% το δικαίωμα  να μαθαίνουν πώς να προστατεύονται στο Διαδίκτυο.

Στην έκτη θέση με 40% έρχεται το δικαίωμα στο ποιοτικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και η αποφυγή επιβλαβούς ή ενοχλητικού περιεχομένου.

Έβδομο είναι το δικαίωμα των ανηλίκων να μπορούν να παίζουν και να συνομιλούν με τους φίλους τους  (38,6%).

Την όγδοη θέση καταλαμβάνει με 25,9% το δικαίωμα να μπορούν να βοηθούν τους φίλους τους να πλοηγούνται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ενώ στη ένατη θέση με 24% έρχεται το δικαίωμα να μπορούν να μιλάνε σε κάποιον έμπιστο που μπορεί να τους βοηθήσει σε ό,τι τους έχει ενοχλήσει στο Διαδίκτυο.

Τέλος, στη δέκατη θέση βρίσκεται με 15,5% το δικαίωμα να μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, το οποίο δείχνει ότι οι νέοι είτε δεν ξέρουνε να φτιάχνουν ποιοτικό περιεχόμενο, είτε ότι τους αρέσει να ψυχαγωγούνται από το Διαδίκτυο παρά να είναι οι δημιουργοί.

 

Πηγή: http://internet-safety.sch.gr/index.php/articles/teens/item/210-top10

 

Από τις μαθήτριες της Β΄ Τάξης Αρζίδου Βάσω και Αλεξοπούλου Ανθή  

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης