Το μυστήριο του «Γερμανού»

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

 

Ο «γερμανός», ένα ιδιαίτερα νόστιμο ψάρι, που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή της  Κύπρου, είναι πανάκριβο, καθώς φτάνει τα 28 ευρώ το κιλό και έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Αντιθέτως, στην Κρήτη, όπου υπάρχει  επίσης σε μεγάλες ποσότητες, οι ψαράδες το αποφεύγουν, καθώς δεν έχει καθόλου ζήτηση.

Εξαιτίας της διάνοιξης της διώρυγας του Σουέζ, το οικοσύστημα στη Μεσόγειο έχει διαταραχτεί, με αποτέλεσμα πολλά ξενικά ψάρια να έρχονται προς την Ελλάδα και αναμένεται να έρθουν ακόμα περισσότερα.Τα κύρια είδη που έχουν εντοπιστεί και θεωρούνται επικίνδυνα προς τον άνθρωπο είναι ο «Λαγοκέφαλος» και το «Λεοντόψαρο» και ανάμεσα σε αυτά ο «Γερμανόςή Αγριόσαλπα».

Ο Γερμανός ή Αγριόσαλπα, είναι ένα ξενικό είδος ψαριού, ψαρεύεται από επαγγελματίες σε μεγάλες ποσότητες στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Κρήτη, αλλά δεν πωλείται, γιατί δεν υπάρχει ζήτηση στην αγορά, με αποτέλεσμα είτε να το ξαναπετάνε στη θάλασσα είτε να το καταναλώνουν οι ίδιοι οι ψαράδες.

Ο Πρόεδρος Αλιέων, κ. Φουντουλάκης, πιστεύει πως κι αυτό το ψάρι θα αποκτήσει θέση στην αγορά της Κρήτης, καθώς  το βρίσκουν  συχνά στα δίχτυα τους οι ψαράδες.

 

Πηγή: flashnews.gr

Αγάπη Γεωργιάδου, μαθήτρια της Β΄ Τάξης 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης