SOS! Η σοκολάτα τείνει να εξαφανιστεί !

chocolate-child-slavery-ivory-coast

 

Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς σοκολάτα; Το έχουμε φανταστεί;

Σύμφωνα με έρευνες  ‘’εξαφανίζουμε’’ τη σοκολάτα, καθώς τρώμε περισσότερη σοκολάτα από όση παράγεται. Με τέτοιους  ρυθμούς  κατανάλωσης  η σοκολάτα σε λίγα χρόνια θα έχει εξαφανιστεί. Οι δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής σοκολάτας στον κόσμο ανακοίνωσαν ότι, αν συνεχιστεί η έλλειψη του κακάο στην παγκόσμια αγορά, θα χρειαστεί οι παρασκευαστές της να αυξήσουν την τιμή της. Μέχρι το 2020, η ζήτηση θα είναι 1.000.000 τόνοι περισσότεροι από την παραγωγή, ενώ το 2030 θα φτάσει τους 2.000.000 τόνους.

Η μείωση εξάλλου της παραγωγής σοκολάτας είναι αποτελέσματα της ξηρασίας, της αντικατάστασης του κακάο με πιο παραγωγικές σοδειές από  αυτήν, όπως του καλαμποκιού, των διαφόρων παρασίτων που την  πλήττουν, αλλά και ο ιός του Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Επίσης, θέμα αποτελεί η αύξηση της δημοτικότητας  της μαύρης σοκολάτας για την οποία απαιτούνται μεγαλύτερες ποσότητες κακάο κατά την παραγωγή της.

Το «Συμβούλιο Έρευνας για τη Διατήρηση της Φύσης» είχε προβλέψει το 2010: «Η σοκολάτα θα γίνει τόσο σπάνια και ακριβή σαν το χαβιάρι, που ο μέσος Τζο δε θα μπορεί να την αγοράσει».

 

Πηγή : http://www.thetoc.gr/diethni/article/i-sokolata-eidos-upo-eksafanisi

 

Αρζίδου Βασιλική, Αλεξοπούλου Ανθή, μαθήτριες της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης