Η καθυστέρηση στην ομιλία ενός παιδιού ως αποτέλεσμα της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών

ΔΔ

Στη σύγχρονη εποχή τα κινητά, τα τάμπλετς, καθώς και όλες οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, αφού χρησιμοποιούνται από μικρούς και μεγάλους. Μπορεί βέβαια να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, δεν παύουν όμως να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για όλους μας.

Σύμφωνα με έρευνα που ηγήθηκε η Τζούλια Μα του Πανεπιστημίου του Τορόντο και πραγματοποιήθηκε σε ένα σύνολο 1.077 παιδιών,  ηλικίας έξι μηνών έως δύο ετών, διαπιστώθηκε ότι οι φορητές συσκευές μπορεί να καθυστερήσουν  την έναρξη ομιλίας ενός παιδιού.

Συγκεκριμένα,  η έρευνα παρουσίασε ότι το 20% των παιδιών  χρησιμοποιεί κάποια οθόνη μισή ώρα περίπου σε καθημερινή βάση, ενώ το 70% δε χρησιμοποιεί. Το πιο σημαντικό όμως αλλά και το πιο ουσιώδες είναι ότι για κάθε αύξηση μισής ώρας στην καθημερινή χρήση φορητών συσκευών από τα παιδιά, ο κίνδυνος καθυστέρησης στην έναρξη της ομιλίας τους αυξάνεται σχεδόν στο 50%.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες επιπτώσεις  όλων αυτών που εμείς σήμερα αποκαλούμε «έξυπνα εργαλεία». Είναι απαραίτητο να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις επιπτώσεις της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών  και να αποθαρρύνουμε τη  χρήση τους από παιδιά κάτω του ενάμισι έτους.

 

Πηγή : http://www.tovima.gr/

Αϊδίνη Χριστίνα, μαθήτρια της Α΄ Τάξης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης