Το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου στον κινηματογράφο…

Poster

Την  ταινία  «Θαύμα» (2017) παρακολούθησε το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου την Τετάρτη 28/02/2018 στην κινηματογραφική αίθουσα του «Πολιτιστικού  Κέντρου Δήμου Ευόσμου».

Πρόκειται για έγχρωμη Aμερικανική ταινία διάρκειας 113΄ σε σκηνοθεσία του  Στίβεν Τσμπόσκι με τους: Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον, Νόα Τζουπ.

Η υπόθεση βασίζεται σε ένα μπεστ σέλερ των New York Times, της Ράκελ Παλάθιο, στο οποίο ο δεκάχρονος Όγκι, γεννημένος με ακραία παραμόρφωση προσώπου, πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του. Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνια και την αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους, όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις. Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Ο Όγκι, αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα, ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια. Έναν χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Μια βαθιά ανθρώπινη ταινία με πολλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις …

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης