Η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη

P1030492

Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί στον Εύοσμο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδου 57, στον 2ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου.

 P1030485

Έχει στη συλλογή της 23000 τεκμήρια (βιβλία,cd,χάρτες) ταξινομημένα σύμφωνα με το διεθνές δεκαδικό σύστημα DDC DEWEY ποικίλου περιεχομένου: γενικά έργα, φιλοσοφία, παραφυσικά φαινόμενα, ψυχολογία, θρησκεία, κοινωνικές επιστήμες, γλώσσα, φυσικές επιστήμες και μαθηματικά, τεχνολογία (εφαρμοσμένες επιστήμες), τέχνες καλές και διακοσμητικές τέχνες, λογοτεχνία και ρητορική, γεωγραφία, ιστορία και επικουρικοί επιστημονικοί κλάδοι. Υπάρχει επίσης ειδικό τμήμα για παιδιά ηλικίας 1-14 χρονών(παιδική συλλογή) 4000 περίπου τόμων βιβλίων.

Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης είναι online προσβάσιμος στο http://argo.ekt.gr/.  Επίσης, διατίθεται  wi-fi internet σύνδεση, στην οποία μπορούν να έχουν  πρόσβαση όλοι οι χρήστες του χώρου.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

Η εγγραφή γίνεται με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και ενός λογαριασμού τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι ανήλικοι που δεν έχουν ταυτότητα εγγράφονται με ταυτότητα κηδεμόνα. Τέλος, η ταυτότητα βιβλιοθήκης πρέπει πάντα να προσκομίζεται σε κάθε συναλλαγή, αλλιώς δε γίνεται δεκτή καμιά επιστροφή υλικού και καμία χρέωση.

P1030468 P1030469 P1030471 P1030476 P1030479 P1030480 P1030484

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 ως εξής:

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη από τις 8 π.μ έως τις 8.μ.μ

Πέμπτη-Παρασκευή  από τις 8 π.μ έως τις 3.μ.μ

 P1030488

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Το αναγνωστήριο βρίσκεται μέσα στον χώρο της βιβλιοθήκης.

Η  Βιβλιοθήκη  δανείζει βιβλία, περιοδικά , κασέτες βίντεο  και ήχου. Η διάρκεια δανεισμού ποικίλει με βάση τον παρακάτω διαχωρισμό υλικού :

  1. Υλικό που δανείζεται έως 3 εβδομάδες
  2. Υλικό που δε δανείζεται καθόλου και προορίζεται για χρήση μόνο εντός της Βιβλιοθήκης (λευκώματα, σπάνια βιβλία, πολύ ακριβά βιβλία  κ.λ.π.).

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα φωτοτύπησης του υλικού της βιβλιοθήκης.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ευόσμου μπορούν να δανείζονται έως και 3 τεκμήρια για 21 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης 7 ημερών.

Οι κάτοικοι άλλων δημοτικών διαμερισμάτων μπορούν να δανείζονται ένα μόνο τεκμήριο για 21 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης 7 ημερών.

Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης του Δήμου μπορούν να δανείζονται έως και 30 τεκμήρια  για 21 ημέρες, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν λάβει ειδική άδεια από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου μας και τα χρειάζονται,  για να στηρίξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης τους.

Συνεργαζόμενη με τη σχολική κοινότητα του Δήμου η Βιβλιοθήκη δέχεται επισκέψεις από σχολεία, για να γνωρίσουν οι μαθητές τον χώρο και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης.  Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη τα τμήματα Α3 και Α4 του 1ου  Γυμνασίου Ευόσμου συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς Βλάχου Παναγιώτα  και Ταουκτσή Διαλεχτή.  Ενημερώθηκαν από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για τον κανονισμό λειτουργίας της, για τη συλλογή και τον τρόπο οργάνωσής της, ενώ έπαιξαν κι ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα βιβλία της, το οποίο τους κινητοποίησε και τους άρεσε ιδιαίτερα.

 

Η επόμενη κίνηση;  Να βγάλουν κάρτα δανεισμού!  Άλλωστε, καλοκαίρι έρχεται, τα σχολικά βιβλία απομακρύνονται και η λογοτεχνία βγαίνει στο προσκήνιο…

 

Μελετλίδου Κατερίνα, Μπεριασβίλι Αναστασία, Πιπερτζή Μαρία, μαθήτριες της Α΄τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης