H σχολική μας γιορτή για την 25η Μαρτίου

image2

H σχολική γιορτή μας για την 25η Μαρτίου1821 έγινε στις 23-03-2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου.

Μέσα από την αφήγηση του χρονικού ξετυλίχτηκε η ελληνική ιστορία από την προεπαναστατική περίοδο μέχρι και την ίδρυση Ελληνικού Κράτους και την έλευση του Καποδίστρια. Κείμενα του Γιάννη Μακρυγιάννη, του Νικολάου Κασομούλη, του Διονύσιου Σολωμού ακούστηκαν στη γιορτή μας ως αυθεντικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν  τη μάχη του πυρός και από πολύ κοντά τα γεγονότα της επανάστασης. Τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί πλαισίωσαν τα κείμενα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εορταστική.

Αναμφίβολα η 25η Μαρτίου 1821 δεν ήταν μόνο μια ηρωική στιγμή· ήταν, σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα ενός άλλου σημαντικού αγώνα, που προηγήθηκε για αιώνες και στηρίχθηκε πάνω από όλα στην Παιδεία του υπόδουλου έθνους, ενός αγώνα να διατηρήσει τη Γλώσσα, τις παραδόσεις του, την Εθνική του συνείδηση, τη Θρησκεία του.

Η διαχρονικότητα αυτού του μηνύματος είναι περισσότερο από πρόδηλη στις μέρες μας, καθώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μετά από πολυετή οικονομική κρίση, καλούμαστε να αναμετρηθούμε με την ιστορία και τις προκλήσεις της για ακόμη μια φορά και να εξέλθουμε νικητές.

Υπεύθυνες της σχολικής γιορτής ήταν η κ. Ανθομελίδου Χαρίκλεια, Φιλόλογος και η κ. Κορδάτου Αθηνά, Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, ενώ την επιμέλεια της Χορωδίας και της Ορχήστρας είχε η κ. Ιορδανίδου Σοφία, Καθηγήτρια Μουσικής και την επιμέλεια των Χορών είχε η  κ. Καρρά Ευθαλία, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

 

 image1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης