Η πρόβλεψη του Χόκινγκ για το τέλος του κόσμου

ap_090915034103-7

Όπως όλοι ξέρουμε, ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες του κόσμου, ο Στίβεν Χόκινγκ, απεβίωσε πρόσφατα αφήνοντας πίσω την δικιά του θεωρία για το τέλος του κόσμου.

Ο Χόκινγκ εξηγεί πως το σύμπαν μας θα λάβει τέλος, όταν όλα τα αστέρια ξεμείνουν από ενέργεια. Ο Χόκινγκ, σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων του, περιγράφει στην ακόμη αδημοσίευτη εργασία του τα πολύπλοκα μαθηματικά που χρειάζονται, ώστε μια διαστημοσυσκευή να ανιχνεύσει ίχνη από πολλαπλές «Μεγάλες Εκρήξεις» (Μπιγκ Μπανγκ). Η θεωρία αυτή μπορεί να αποδειχθεί η σημαντικότερη κληρονομιά που αφήνει πίσω του.

Πολλοί επιστήμονες, μαζί κι ο Χόκινγκ, πιστεύουν πως το σύμπαν αρχικά διεστάλη απότομα φτάνοντας στις σημερινές του διαστάσεις , μια θεωρία γνωστή και ως  «κοσμικός πληθωρισμός».  Έπειτα, από τη θεωρία αυτή προέκυψε κι άλλη θεωρία, η οποία πολύ συνοπτικά εξηγεί ότι πριν από δισεκατομμύρια χρόνια υπήρξαν κι άλλα πολλά «Μπιγκ Μπανγκ» δημιουργώντας πολλά σύμπαντα, με τελικό αποτέλεσμα ένα πολυσύμπαν (multiverse). Κανείς, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να προσκομίσει αποδείξεις ότι όντως κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

Με αυτήν την τελευταία εργασία ο Χόκινγκ ίσως να κατάφερνε να πάρει τελικά το Νόμπελ Φυσικής, αν όντως στην πορεία η θεωρία του επιβεβαιωνόταν με τις ανάλογες ανακαλύψεις.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τον Χωλόπουλο Λάμπη, μαθητή της Β΄ Τάξης

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης