Το 1ο Γυμνάσιο εν δράσει…

1

Πολιτιστικές ανησυχίες και οικολογική συνείδηση

Εννέα πολιτιστικά και τρία περιβαλλοντικά προγράμματα υλοποιούνται και φέτος στο σχολείο μας στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου και των καινοτόμων δράσεων που προωθούνται στον χώρο της εκπαίδευσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών σε θέματα πολιτισμού και οικολογίας.

αρχείο λήψης (2)

αρχείο λήψης (1)

Πολιτιστικά:

  1. «Τοιχογραφίες με έργα μεγάλων καλλιτεχνών» (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κορδάτου Αθηνά)
  2. «Μεγάλες πόλεις δίπλα σε μεγάλα ποτάμια» (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βαληλή Μαρία, Καρρά Ευθαλία, Ποντίκας Σάββας, Νιγριτινός Γεώργιος)
  3. «Οι δημοσιογράφοι του Αρχέλαου στο διαδίκτυο» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κρινάκη Μαλαματένια, Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια)
  4. «Η πολυφυλετική σύνθεση της Θεσσαλονίκης» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια, Ανθομελίδου Χαρίκλεια)
  5. «Η σχέση πολιτισμού και τεχνολογίας στην Αγγλία» (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τσάμπουρα Στυλιανή, Τούλης Σαράντης, Στεργίου Λάμπρος, Μόγκα Νικολέτα)
  6. «Μαθαίνω μια γλώσσα, ανακαλύπτω έναν πολιτισμό» (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μολοχίδου Ζωή)
  7. «Οι ρίζες μας» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Χριστοδούλου Αικατερίνη, Τσαντήλα Λευκοθέα, Ανθομελίδου Χαρίκλεια)
  8. «Φωτογραφία και οπτική αντίληψη» (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Θεοδοσιάδης Ιορδάνης, Τζελαλή Αικατερίνη)
  9. «Αλησμόνητες πατρίδες-Κοιτίδες ελληνισμού» (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ποντίκας Σάββας, Βαληλή Μαρία, Μουστάκας Δημήτριος)

images (6)

 

αρχείο λήψης (4)

αρχείο λήψης (5)

Περιβαλλοντικά:

  1. «Ενέργεια και περιβάλλον» (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τούλης Σαράντης, Στεργίου Λάμπρος, Λυκάκης Ιωάννης, Καρανδρέας Εμμανουήλ)
  2. «Ενημερώνω – Ανακυκλώνω – Σκέφτομαι τον συνάνθρωπο» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Ταουκτσή Διαλεχτή, Παρασκευαΐδου Ελένη, Λιόρα Θεολογία)
  3. «Θερμικές πηγές και θερμαλισμός» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παρασκευαΐδου Ελένη, Ταουκτσή Διαλεχτή, Γώτσιου Φερονίκη, Λιόρα Θεολογία)

images (7)

 

Ο κόσμος των μαθηματικών

Δύο όμιλοι μαθηματικών έχουν συσταθεί στο Γυμνάσιο με στόχο αφενός την προετοιμασία των μαθητών που θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, αφετέρου την επαφή των μαθητών της Τρίτης Γυμνασίου με τα μαθηματικά του Λυκείου.

Υπεύθυνοι των δύο ομίλων είναι οι εκπαιδευτικοί Παπανικολάου Αναστασία, Μουστάκας Δημήτριος (1ος όμιλος) και Καραμανίδου Ελένη (2ος όμιλος).

images (8)

 

Επίσκεψη ξένων φοιτητών

Πρόγραμμα υποδοχής φοιτητών του εξωτερικού σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο οργανισμό AIESEC  έχει αναλάβει στο σχολείο μας η εκπαιδευτικός Χαζηευστρατίου Ευαγγελία.  Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας από τις 19 Ιανουαρίου ως τις 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες.

 

images (9)

Επιμόρφωση μαθητικών κοινοτήτων

Στο σχολείο μας έχει συσταθεί και Όμιλος Αγωγής και Ενίσχυσης των Μαθητικών κοινοτήτων, στον οποίο συμμετέχουν τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και των 17 μαθητικών κοινοτήτων.  Τον όμιλο συντονίζει ο Διευθυντής του σχολείου Καράκαρης Πασχάλης, ενώ συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Λυκάκης Ιωάννης και Μοσχοτζοπούλου Αικατερίνη.

αρχείο λήψης (7)

Βορδού Ευαγγελία και Μουτσάκη Μαρία, μαθήτριες της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης