Σπιτάκια μάγισσας και μαγεία των Χριστουγέννων στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου

IMG_8398

    Σπιτάκια  μάγισσας και μαγεία των Χριστουγέννων πλημμύρισαν το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου στις 04/12/2014, καθώς μαθητές του σχολείου μας έφτιαξαν σπιτάκια μάγισσας στα πλαίσια του προγράμματος της γερμανικής γλώσσας «Μαθαίνω μια Ξένη Γλώσσα, Ανακαλύπτω μια Χώρα», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μολοχίδου Ζωή.

Τα σπιτάκια της μάγισσας αποτελούν  την αναπαράσταση ενός εθίμου που προέρχεται από το παραμύθι των αδερφών Γκριμ «Χάνσεν και Γκρέτελ». Tα τραγανά και ζαχαρωτά σπιτάκια φτιάχνονται παραδοσιακά στη Γερμανία κατά την  περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα και μόνο με τον καινούριο χρόνο μπορούν τα παιδιά να τα «γκρεμίσουν» και να τα φάνε.

Το αποτέλεσμα της δημιουργίας των μαθητών του σχολείου μας ήταν εξαιρετικό, πράγμα που επιβεβαιώνουν ως  μάρτυρες οι φωτογραφίες – ντοκουμέντα… Και όχι μόνο … Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα το χάρηκαν τόσο πολύ που δήλωσαν ανεπιφύλακτα πως  η μέρα κατασκευής των σπιτιών ήταν η καλύτερη μέρα της φετινής σχολικής χρονιάς!

Ακόμη, οι ίδιοι μαθητές αποκαλύπτουν τη μαγική συνταγή τους στους λάτρες της ζαχαροπλαστικής και των εικαστικών τεχνών…:

IMG_8372

IMG_8410

IMG_8370

IMG_8364

IMG_8388

 

Υλικά :

  • μπισκότα πτι μπερ
  • άσπρο γλάσο
  • ζαχαρωτά και καραμέλες smarties.

Τρόπος εκτέλεσης :

  • κολλάμε τα μπισκότα με το γλάσο, σχηματίζοντας σπιτάκια και τα διακοσμούμε με καραμέλες smarties  ή ζαχαρωτά

 

                                                                                                                                                   Οι μαθητές   που συμμετείχαν στο πρόγραμμα 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης